Data Fellows waarschuwt voor Back Orifice 2000

Onmiddellijk na release door CDC zal nieuw trojan gedetecteerd worden.

Espoo, Finland, 8 juli 1999 - Data Fellows, een van de meest vooraanstaande ontwikkelaars van anti-virus- en encryptie-software, waarschuwt computergebruikers voor Back Orifice 2000, de nieuwste versie van de Back Orifice backdoor trojan.

BO2K, geschreven door de Cult of the Dead Cow (CDC), stelt buitenstaanders in staat via een onzichtbaar server-programma, geïnstalleerd door het programma zelf, toegang te verkrijgen tot een Windows 95, 98 en NT machine. Vervolgens kunnen niet alleen bestanden veranderd worden, maar kunnen ook de acties van de rechtmatige gebruiker op afstand gevolgd worden.

De officiële aankondiging van BO2K wordt verwacht tijdens de Def Con 7 conferentie die in juli 1999 in Las Vegas gehouden wordt (http://www.defcon.org). De release zal naar alle waarschijnlijkheid spoedig daarna plaatsvinden.

Data Fellows is gereed om BO2K te analyseren zo vlug het beschikbaar is. Detectie en verwijdering ervan zal aan F-Secure Anti-Virus worden toegevoegd binnen enige uren nadat een sample van het programma ontvangen is. De detectie en verwijdering van BO2K zal, zoals gebruikelijk, als een gratis update aan alle gebruikers van FSAV ter beschikking worden gesteld.

Data Fellows F-Secure Anti-Virus software
F-Secure Anti-Virus is de eerste anti-virus-oplossing die twee virusscanners in een programma gebruikt. Gebaseerd op het simpele principe dat hetgeen de eerste mist de tweede zal vinden, liggen de detectie- (en verwijderings-) scores steeds hoger dan die van de concurrentie. Beschikbaar in zowel netwerk- als single user-versies biedt FSAV de gebruikers automatische virusmeldingen, rapportages, en in-quarantaine-plaatsing van het virus.

Over Data Fellows
Data Fellows is een van ‘s werelds toonaangevende ontwikkelaars van data security-pruducten. Het bedrijf ontwikkelt, vermarkt en ondersteunt software-producten op het gebied van anti-virus, informatie-beveiliging en c ryptografie voor bedrijfs-computernetwerken.

Data Fellows heeft afnemers in meer dan 100 landen, waaronder veel van ‘s werelds grootste bedrijven, bekende telecommunicatiebedrijven, grote internationale luchtvaartmaatschappijen, Europese overheden, posterijen, defensie-apparaten, en verschillende van ‘s werelds grootste banken.

Data Fellows’ anti-virus- en cryptografie-producten zijn ICSA-gecertificeerd, en men is lid van het Anti-Virus Product Developers Consortium. Jaarlijks worden talloze awards en eervolle vermeldingen ontvangen van vooraanstaande software-magazines en andere publicaties wereldwijd. Zo werd men door het Red Herring magazine in zijn uitgave van september 1998 geselecteerd voor de Wereld-Top 100 van Technologie-bedrijven. Van PC Magazine kreeg men de aanbeveling “Editor’s Choice”.

Over TSP - The Security Provider B.V.
Alle werknemers binnen TSP - The Security Provider B.V. hebben reeds vele jaren ervaring opgedaan in de Informatie-Beveiligingsbranche. Sinds de oprichting heeft de organisatie zich volledig gespecialiseerd in de levering van hoogwaardige Informatie-Beveiligingsprodukten. Verder maakt consultancy aangaande Informatie-Beveiliging een groot deel uit van de activiteiten binnen TSP. Door middel van een strategische alliantie met het software-ontwikkelbedrijf Data Fellows in Finland is TSP - The Security Provider in Nederland de leverancier van Informatie-Beveiligingsprodukten geworden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

TSP – The Security Provider B.V.
Schoenaker 10 F
6641 SZ BEUNINGEN
Tel.: 024 6770366
Fax: 024 6770161
E-mail: press@tsp.nl
Internet: http://www.tsp.nl

Deel: ' Data Fellows waarschuwt voor Back Orifice 2000 '
Lees ook