DataDirect Technologies verbindt ontwikkelaars met Microsoft .NET DataDirect Connect voor .NET garandeert een snelle, betrouwbare en veilige toegang tot gegevens dankzij 100% managed code
Duffel, 06/27/2002

DataDirect Technologies, producent van connectiesoftware, introduceert DataDirect Connect voor .NET, een nieuwe reeks componenten waarmee gegevensbanken met elkaar kunnen worden verbonden. De componenten geven softwareontwikkelaars toegang tot digitale bedrijfsgegevens via .NET. Dat is het platform van Microsoft Corp. voor de bouw en implementatie van webdiensten en -toepassingen die werken op basis van XML (eXtensible Markup Language).

"Er komen steeds meer tools voor ontwikkelaars en daardoor verandert het landschap voortdurend," Ed Peters, CEO van DataDirect Technologies. ".NET vertegenwoordigt een grote vooruitgang op het gebied van functionaliteit. Ontwikkelaars zullen ontdekken dat ze dankzij DataDirect Connect voor .NET gebruik kunnen maken van .NET terwijl ze toegang hebben tot gegevens die verspreid zijn over verscheidene databronnen."

Het .NET-platform is gebaseerd op standaardcomponenten voor de verbinding van digitale gegevens, die de benaming 'dataproviders' meekregen. Die dataproviders implementeren de ADO.NET-interfaces, maken een dataverbinding mogelijk en bieden de mogelijkheid over verschillende datadiensten toe te voegen aan een softwaretoepassing. Dataproviders worden ofwel geïmplementeerd als 'Managed Data Providers' (geschreven in managed code), of 'Unmanaged Data Providers' (geschreven in unmanaged code). Om een optimale werking en beveiliging te garanderen verkiezen softwareontwikkelaars wel de 'managed code', aangezien die draait binnen de CLR (Common Language Runtime), de omgeving waarbinnen alle .Net-toepassingen werken. DataDirect Technologies gebruikt als enige softwareuitgever 100% 'managed code' voor zijn '.Net Managed Data Providers'.

DataDirect Connect voor .NET ondersteunt alle kenmerken en functies van een databank dankzij een interface die standaard geïmplementeerd wordt; ook bij databanken van Oracle en Sybase.
De kwaliteit van DataDirect Connect voor .NET werd sterk beïnvloed door de samenwerking van de onderneming met Microsoft. Dat bedrijf gaf DataDirect Technologies immers toegang tot de .NET-productenreeks. Zo kon DataDirect Connect voor .NET worden getest en nog beter worden ontwikkeld voor optimale prestaties.

"Ontwikkelaars zullen onze producten als de beste verbinding voor Microsoft .NET ervaren door onze uitvoerige support, lang gevestigde samenwerking met Microsoft en gestaag nastreven van kwaliteit," aldus Peters. "Onze technologie verhoogt de productiviteit van softwareontwikkelaars dankzij haar consequente en betrouwbare prestaties. We ondersteunen Microsoft .NET met de snelste en meest functionele .NET-connectie."
---
END

---
Over DataDirect Technologies
DataDirect Technologies is een toonaangevende leverancier van componenten voor de verbinding van software en gegevens. De onderneming ontwikkeld technologie die gebaseerd is op marktstandaarden en die consistente prestaties garandeert in omgevingen zoals J2EE, .NET, Web, en client/server. Dankzij zijn uitgebreide support voor ODBC, JDBC, ADO en XML, help DataDirect Technologies ontwikkelaars om hun software sneller naar de markt te brengen. DataDirect Technologies garandeert de eenvoudigste manier om software met data te verbinden ongeacht de standaard, taal, platform of databron. Voor meer informatie bezoek datadirect-technologies.com.

Journalisten:

NewsEngine PR - Sara Buytaert
België:
Museumstraat 12, bus 31 - 2000 Antwerpen
Tel: +32 260 96 47, fax: +32 237 23 25

Nederland:
Paasheuvelweg 26 - 1105 BJ Amsterdam
Tel: +31 20 567 21 70, fax: +3120 567 21 77
sara.buytaert@newsenginepr.com, GSM: +31 6 2440 36 35 Ref.:DDT0005-1E8A56

Deel: ' DataDirect Technologies introduceert DataDirect Connect voor .NET '
Lees ook