DataDirect Technologies blikt terug op positief jaar en voorspelt groei in 2003

DataDirect Technologies viert eerste compleet fiscaal jaar als IVS-Independant Software Vendor Duffel, 12/06/2002

DataDirect Technologies, een producent van connectiesoftware, kan terugblikken op een succesvol 2002. De onderneming, die sinds een aantal maanden actief is in de Benelux, voorspelt eveneens een verdere groei in 2003. Het boekjaar 2002 en de strategie voor 2003 werden besproken op de jaarlijkse kick-off meeting 2003 in Raleigh, NC. De belangrijkste peilers van de toekomstige groei zijn de lancering van een aantal nieuwe producten waaronder DataDirect Connect voor .NET. De onderneming is de enige softwarefabrikant die van Microsoft een licentie kreeg om een reeks producten te ontwikkelen voor .NET. Bovendien zal het bedrijf haar technologieportfolio uitbreiden met support voor XML. Daarnaast verwierf DataDirect Technologies recentelijk twee toonaangevende industriëlen voor de uitrol van nieuwe producten.

DataDirect Technologies zorgt ervoor dat ontwikkelaars hun producten sneller op de markt kunnen brengen door de ontwikkeling, integratie en plaatsing ervan te versnellen. Daarvoor produceert de onderneming connectiecomponenten voor de verbinding van data en softwareapplicaties. Deze componenten staan in voor consistente en betrouwbare werking en prestaties van e-business- en bedrijfssystemen. Het bedrijf rondde een sterk fiscaal jaar af en voorspelt groei in 2003, teneinde hun positie als marktleider uit te breiden (fiscaal jaar vangt aan op 1 mei).

Product Nieuws

DataDirect Technologies lanceerde onlangs DataDirect Connect for JDBC 3.0 (Java Database Connectivity), de eerste driver voor de verbinding tussen een Java 2 Platform en de gegevens van alle belangrijke databanken. Het betreft ondermeer databanken van DB2, Informix, Oracle, SQL Server, and Sybase. De nieuwe versie stelt klanten in staat om sneller en makkelijker nieuwe Java-applicaties te ontwikkelen, testen en plaatsen. De oplossing is uitgerust met de nieuwe Java-XML-integratiecomponent, jXTransformer.

Alle grote softwareverkopers waaronder Oracle, IBM, Microsoft and Sybase, maken gebruik van de DataDirect Connect-portfolio. Daarnaast nam het aantal samenwerkingen met OEM-partners (Original Equipment Manufaturer) aanzienlijk toe, waardoor DataDirect Technologies momenteel 4.5 miljoen gebruikers heeft.

"We staan in de industrie reeds bekend om onze betrouwbare, solide producten. Nu willen we de belangrijkste leverancier van connectiecomponenten voor XML en webdiensten worden. Vorig jaar bewezen we dat ondanks de recessie onze omzet groeit. Aangezien de economische situatie stilaan verbetert, verwachten we dat onze omzet op dezelfde manier zal mee evolueren," aldus Edward Peters, CEO van DataDirect Technologies.

Award Winning Experience

DataDirect Technologies werd recentelijk beloond met de "Northface Scoreboard Award" uitgereikt door de Omega Management Group. De prijs gaat uit naar bedrijven die return on investment bereiken door een opmerkelijke dienstverlening en loyaliteit.

Nieuwe aanwervingen

Edward Peters kondigde eveneens de aanstelling van Jonathan Robie als XML Architect en Paul Hessinger als Chief Marketing Officer aan.

Robie heeft 14 jaar ervaring als programmeur en 13 jaar ervaring met geavanceerde databasesystemen en complexe databasesystemen. Voorheen werkte Jonathan Robie als XML research specialist bij Software AG. Hij stond in voor het ontwerp van XML-servers en vertegenwoordigde Software AG op de XML Query en XML Schema work shops. Hij haalde zijn doctorandus in computerwetenschappen op de universiteit in Michigan.

Hessinger staat aan het hoofd van alle marketingactiviteiten binnen DataDirect Technologies. Het betreft ondermeer marktstrategie, strategische marketing, marketingprogramma's, productmanagement en de internetaanwezigheid van de onderneming. Paul Hessinger werkt sinds juli 2001 voor het bedrijf als beleidsadviseur. Hij was voorheen CEO van OpenAvenue.

---
END

---
Over DataDirect Technologies

DataDirect Technologies is een toonaangevende leverancier van componenten voor de verbinding van software en gegevens. De onderneming ontwikkeld technologie die gebaseerd is op marktstandaarden en die consistente prestaties garandeert in omgevingen zoals J2EE, .NET, Web, en client/server. Dankzij zijn uitgebreide support voor ODBC, JDBC, ADO en XML, help DataDirect Technologies ontwikkelaars om hun software sneller naar de markt te brengen. DataDirect Technologies garandeert de eenvoudigste manier om software met data te verbinden ongeacht de standaard, taal, platform of databron. Voor meer informatie bezoek datadirect-technologies.com

Journalisten:

NewsEngine PR - Sara Buytaert

België:
Museumstraat 12, bus 31 - 2000 Antwerpen
Tel: +32 260 96 47, fax: +32 237 23 25

Nederland:
Paasheuvelweg 26 - 1105 BJ Amsterdam
Tel: +31 20 567 21 70, fax: +3120 567 21 77

sara.buytaert@newsenginepr.com, GSM: +31 6 2440 36 35 Ref.:DDT0003-20E5F6

Deel: ' DataDirect Technologies voorspelt groei in 2003 '
Lees ook