Datawiresport zet eerste stap naar sportpersbureau met VI-Images


ALMERE, 20110531 -- Voor de Nederlandse uitgevers van dagbladen, websites, RTV en andere nieuwsbronnen zijn Datawiresport en VI-Images een exclusieve samenwerking gestart voor de levering van actuele sportfoto’s. VI-images.com is een initiatief van Voetbal International en Hillcreek Pictures waaraan meer dan 20 Nederlandse fotografen hun producties leveren. De Nederlandse productie van VI-Images omvat foto’s van alle voetbalwedstrijden uit de Eredivisie, Jupiler League en topklassen. Voor VI is het een uigelezen mogelijkheid om eigen fotografie via de dagelijkse wire service van Datawiresport breed aan bieden aan de media in Nederland.

Om een zo volledig mogelijk actueel aanbod van sportfoto’s te kunnen garanderen is het aanbod van Datawiresport (DWS) en VI-Images uitgebreid met een groot aantal internationale fotoagenturen en fotografen. Hiermee zijn alle relevante internationale sportcompetities en evenementen gedekt. Ook in Nederland zullen sportfotografen hun bijdrage leveren aan een groter aanbod. Dit initiatief betekent voor de Nederlandse markt een geheel nieuw actueel en compleet aanbod van sportfotografie dat eerder niet werd aangeboden.

Datawiresport levert sportdata en sportstatistieken van 41 sporten op regionaal, nationaal en internationaal niveau.  Datawiresport beschikt tevens als enige partij in de Benelux over de officiële data van de Eredivisie, Eerste Divisie, KNVB beker, Premier League, Scottish Premier League en de Football League. Met het aanbod van sportfotografie en de introductie van de nieuwe wireservice van Datawiresport betekent dit een eerste stap in de groei naar een full service sportpersbureau. Om dit doel kracht bij te zetten zal DWS in samenwerking met Press Association Sport vanaf 1 juni aanstaande ook een nieuwe dienst starten onder de naam Football Reporter. Een nieuwsdienst waarbij alle geruchten en feiten, nu voornamelijk rond de transferperiode, in een korte berichtgeving dagelijks aangeboden zal worden.

Alle bestaande en nieuwe producten worden via de nieuwe Mediawire aangeboden. Deze is zo ingericht dat alle producties van sportdata, sportagenda’s, sportfoto’s en sportnieuws overzichtelijk getoond en gebruikt kunnen worden voor efficiënte crossmediale publicaties. Ook de integratie van social media feeds is een onderdeel van de Mediawire.

Uit onderzoek bij sport- en beeldredacties is gebleken dat men zeer positief staat tegenover dit initiatief dat in zijn specialisme alternatieven biedt voor de bestaande nieuwsagenturen.

Uniek wordt het tarievensysteem waarbij men uitsluitend betaalt voor het gebruik van de individuele foto, waarvan de fotografen op hun beurt weer een vergoeding verkrijgen.

Het is dus in ieders belang de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden zodat er uiteindelijk betaald wordt voor het beste beeld dat zich het meest onderscheidt.

Bas van Beek, directeur van VI-Images: “ de uitbouw van VI-Images gaat in een rap tempo en met deze unieke samenwerking is ons aanbod nog breder in de markt toegankelijk ”.

Jan van Eck, directeur van Datawiresport: “ de voorbereiding is lang geweest, maar wij hebben nu een compleet aanbod aan sportdata, sportfoto en sportnieuws, dat voor de komende jaren is verankerd “.


Deel: ' Datawiresport zet eerste stap naar sportpersbureau met VI-Images '
Lees ook