Datingsites leveren 16 procent van relaties

WOERDEN, 20041109 -- WOERDEN-Ongeveer 16 procent van de relaties in Nederland komt tot stand door middel van een datingsite. Dit blijkt uit onderzoek van Lexa.nl. De makers van de site lieten het onderzoek uitvoeren nadat Lexa.nl in het afgelopen jaar maar liefst 180.000 nieuwe leden kreeg.Volgens de makers van Lexa.nl, Nathan Skwortsow (26) en Rob Koster (26), is de toename van het aantal relaties dat tot stand komt door middel van datingsites geen toeval. "Door te zoeken op internet is het niet meer nodig om zomaar iemand aan te spreken in de kroeg, je hoeft niet meer te zoeken in de eigen kennissenkring, het is mogelijk om heel selectief te selecteren op gemeenschappelijke interessen en je kunt iemand in korte tijd echt leren kennen," aldus Koster.


De formule werkt!


Skwortsow en Koster weten zeker dat de formule van Lexa werkt. Dagelijks ontvangen de twee bedenkers veel berichten van leden die via hun site een nieuwe liefde hebben gevonden. "Het systeem is simpel. De leden van Lexa.nl schrijven een persoonlijk stukje en geven kenmerken op van zichzelf en van de gewenste partner. Ze kunnen met een zoekmachine zoeken en zelf gevonden worden." Door middel van e-mail en chat kan vervolgens de eerste stap naar een relatie of vriendschap worden gezet...…


Een voorbeeld:


Robert Schoor (41): "Ik heb mijn huidige vriendin Daniëla dit jaar ontmoet via Lexa.nl. Ik stond op de site omdat een vriend mij had aangemeld en Daniëla was aangemeld door een vriendin van haar. De zoekmachine van de site heeft onze profielen bij elkaar gezocht. Na een paar keer mailen, gingen we chatten en daarna hadden we een periode waarin we uren lang aan de telefoon hingen. Toen we elkaar voor het eerst zagen, sloeg de vonk eigenlijk meteen over. Zij is zo'n warm en spontaan iemand. Bovendien hebben Daniëla en ik veel overeenkomsten. Zij heeft bijvoorbeeld een dochter van zeven en ik heb een zoon die precies even oud is. Ook hebben we allebei een huwelijk met veel moeilijkheden achter de rug. In december komt Daniëla bij me wonen en ik ben een originele manier aan het bedenken om haar te vragen of ze met me wil trouwen. Ik weet zeker dat ze ja zal zeggen."


Tweede succes


Rob Koster en Nathan Skwortsow bedachten het idee voor de website Lexa.nl twee jaar geleden. "In die tijd waren we allebei vrijgezel en zochten we op internet naar een vriendin. De kwaliteit van de datingsites vonden we erg slecht en daarom wilden we met iets beters komen." Lexa is het tweede succes van deze jonge ondernemers. In de afgelopen vier jaar vonden ze met hun website Kamernet.nl voor meer dan 30.000 studenten een studentenkamer.

Deel: ' Datingsites leveren 16 procent van relaties '
Lees ook