Persbericht

Dawidenko versterkt business to business positie

Media en supplies van IT-dienstverlener ICL naar specialist Dawidenko

Utrecht/Maarssen-Op maandag 8 november wordt de afdeling Supplyline van ICL Nederland overgenomen door het op computerartikelen gespecialiseerde Dawidenko in Utrecht. IT-dienstverlener ICL trekt zich daarmee terug uit de markt voor computermedia en -supplies, dat volgens dit concern tegenwoordig de grootschalige specialisatie vraagt die een onderneming als Dawidenko biedt. Medewerkers en productenpakket van ICL's Supplyline gaan mee over naar Dawidenko.

Begonnen als computerfabrikant is het ICL-concern de laatste jaren ge?volueerd tot IT-dienstverlener met een breed aanbod van diensten en oplossingen voor e-Business, Customer Relationship Management, IT-beheer en -kostenverlaging, internationale Helpdesk-activiteiten, multivendor computing, outsourcing. Met die benadering is de onderneming in Nederland zeer succesvol. Dit blijkt alleen al uit de in vijf jaar tijd nagenoeg verdubbelde personeelssterkte - nu bijna duizend medewerkers. Voor de komende jaren verwacht ICL Nederland een voortgaande stijging van aantal medewerkers en omzet.

De media- en supply-activiteiten pasten niet meer in de nieuwe positionering van ICL. Ze sluiten echter exact aan bij de kernactiviteiten van Dawidenko International B.V. Met de overname van Supplyline wil Dawidenko zijn positie in de business to business markt verder verstevigen. Voor de klantenkring van ICL Supplyline betekent dit een garantie voor voortgaande kwaliteit, prijs en efficiency. Het tot de Samas Groep behorende Dawidenko is een van grootste leveranciers van computermedia op de Nederlandse markt.

NOOT VOOR DE REDACTIE:
Dawidenko International B.V. is een gespecialiseerde leverancier van oplossingen en services voor computersupplies en kantoorartikelen voor de retailmarkt en zakelijke eindgebruikers. Dawidenko International B.V. is opgericht in 1980 en is gevestigd in Utrecht. Sinds 1994 maakt het onderdeel uit van de Samas Groep. Met 29 medewerkers is het bedrijf ??n van de grootste leveranciers van computersupplies en kantoorartikelen in de Nederlandse retailmarkt.

ICL is een wereldwijd opererende IT-dienstverlener. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en levert informatiesystemen en -diensten voor klanten in de sectoren retail, financi?le dienstverlening, overheid, travel en telecom, nutsbedrijven en distributie/logistiek. Het bedrijf is actief in meer dan veertig landen en heeft meer dan 22.500 werknemers.

ICL is gegroeid van computerfabrikant tot een veelzijdige organisatie die in staat is om de zakelijke prestaties en het concurrentievermogen van klanten te verhogen door diensten die zijn gericht op electronic business, bedrijfsbrede applicaties, alsmede de implementatie en outsourcing van IT-infrastructuren. De jaaromzet van het concern was in de 12 maanden tot 31 maart 1999 circa 9 miljard gulden en de winst 200 miljoen. Het hoofdkantoor van ICL, een volledige dochter van Fujitsu, is gevestigd in Londen. Het bedrijf streeft naar een notering op de London Stock Exchange in 2000.

VOOR VERDERE INFORMATIE (niet voor publicatie):

Peter Boers, directeur Dawidenko International B.V. Atoomweg 85, 3542 AA Utrecht Tel. 030-2484500, fax 030-2484529, e-mail: p.boers@dawidenko.com

Dick van Beusekom, manager public relations
ICL Nederland B.V.
Het Kwadrant 1, Postbus 4000, 3600 KA Maarssen
Tel. 0346-598527, fax 0346-568613, e-mail: dick.van.beusekom@icl.nl

Deel: ' Dawidenko versterkt business to business positie '
Lees ook