Ingezonden persbericht

DDInfo BV lanceert veilige back-upservice voor MKB

'Databeveiliging op de meest veilige en eenvoudige manier' - ir. P.H.M. Jacobs Ph. D

DELFT, 20040610 -- DDInfo BV introduceert komende zaterdag haar nieuwe dienst 'BackupAgent' landelijk op BNR Nieuwsradio, in het programma 'Elevator Pitch'. DDInfo BV lanceerde per 1 mei de automatische online back-updienst. BackupAgent is de eerste online back-updienst in Nederland, die in-house is ontwikkeld. DDInfo heeft hiervoor samengewerkt met de Technische Universiteit Delft, hierdoor is de software uitermate betrouwbaar. Tijdens de ontwikkeling is de focus gelegd op duidelijk toenemende behoeftes vanuit de markt; veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en centrale bestandsopslag in verband met groeiende mobiliteit.


De dienst is gebaseerd op Web Services en ontwikkeld in het .Net Framework van Microsoft, de allernieuwste programmeertechnologie. Hierdoor is de dienst helemaal klaar voor toekomstige besturingssystemen en is het gebruik van de dienst zo helder en duidelijk, dat een minimale ICT-ervaring is vereist om hem te gebruiken.
Door huidige (negatieve) ICT-ontwikkelingen als virussen (Sasser) en wormen (per e-mail) raakt steeds meer data verloren. Met BackupAgent wordt de mogelijkheid aan het MKB geboden om belangrijke bestanden op fysiek verschillende locaties op te slaan via een internetverbinding die continu beveiligd wordt. Hierdoor zijn bedrijven tevens beschermd tegen onnodig dataverlies door brand, diefstal en software- of hardwarecrashes.
Op dit moment wordt de dienst succesvol geïmplementeerd bij verschillende kennisinstellingen, door een samenwerking met SURFnet, en draait het reeds bij verschillende middelgrote MKB-bedrijven.

Op www.backupagent.nl is een gratis account verkrijgbaar van 10 MB. 'Door deze transparante vorm van marketing is de toegevoegde waarde van BackupAgent direct te zien', aldus Paul de Grijp, technisch directeur bij DDInfo. 'Geen opstartkosten of moeilijke installaties met lastige vragen, gewoon downloaden en direct aan de slag!'

Deel: ' DDInfo BV lanceert veilige back-upservice voor MKB '
Lees ook