Ingezonden persbericht

De actie jij & geweld is gestart op dinsdag 17 juli 2001. Initiatiefnemers zijn Remy Heerema en Fred van den Broek.

Geachte redactie,

Jawel....weer een website dat zich inzet tegen geweld, de timing is juist....heel Nederland word weer wakker gemaakt voor dit steeds toenemende probleem in onze samenleving.

Sinds maart 2000 zijn wij al actief om iets te doen tegen geweld, het is allemaal begonnen toen wij in contact kwamen met Bart Wisbrun van de stichting zinloos geweld. Dit is ook een heel goed initiatief, het maakt de mensen bewust van al het geweld in deze maatschappij. In die periode deden wij actief promotie voor onze website over uitgaan ( www.party-info.nl) en wij deelde flyers uit op verschillende beurzen. Onze gedachten was, dat wij zonder extra moeite ook de flyers van zinloos geweld konden uitdelen.

Wij hebben op verschillende beurzen, duizenden flyers uitgedeeld van zinloos geweld. De reacties waren enorm positief en je kan zien dat het leeft bij iedereen. Velen waren bereid om de actie te steunen.

Als internetbedrijf zien wij de kracht van het internet en de mogelijkheid om mensen interactief mee te laten doen op je website. Dat je op deze manier een enorme kennisbank met meningen en ervaringen kan opbouwen. Gedachten van iedereen, uit alle lagen van de bevolking op één website. In tegenstelling tot andere sites waar men slechts geïnformeerd word, is de site www.jijengeweld.nl niet alleen interactief maar ook een site waar wel degelijk actie word ondernomen tegen geweld. De actieve acties zullen in verloop van tijd gestart worden en heel Nederland kan daar getuigen van zijn.

De diverse websites die zich inzetten tegen geweld zijn een goed initiatief, maar de bevolking en gedupeerde kunnen slechts artikelen lezen, commercials bekijken en luisteren. Vandaar dat www.jijengeweld.nl meer biedt dan alleen maar informatie, via de site kan je adressen vinden van hulp instanties en organisaties, praten met lotgenoten, je mening vertellen, ervaringen delen, artikelen vinden voor eventueel een spreekbeurt, meepraten in het discussie forum en een eigen webpagina maken en beheren.

Soms heb je het gevoel dat je er toch niets aan kan doen en dat je geweld gewoon maar moet accepteren. Dat kan niet waar zijn, elke vorm van geweld kan simpelweg niet geaccepteerd worden. We moeten met z'n allen duidelijk maken dat geweld gestopt moet worden.

Stop elke vorm van geweld! Op de website www.jijengeweld.nl kan elke vorm van geweld bespreekbaar gemaakt worden, zoals geweld op straat, huiselijke geweld, dierenleed, sexueel geweld, milieu geweld, geweld op buitenlanders en er zijn vormen van geweld, waarvan wij niet eens van bewust zijn dat het gebeurt.

Iedereen kan zich aanmelden op www.jijengeweld.nl en een eigen pagina beheren met een eigen domeinnaam. Schrijf een verhaal, vertel wat je hebt meegemaakt, geef je mening, maak een tekening, schrijf een gedicht....neem een standpunt in en kom in actie.

Laten wij het met z'n allen doen, want samen staan wij sterk en kunnen wij een standpunt innemen tegen geweld.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met:

Primate Productions
Korte Veerstraat 20-22
2011 CL Haarlem
Tel: 023 - 5510604
Fax: 023 - 5427293

Contactpersonen:
Remy Heerema
Fred van den Broek

PS: Indien u publiciteit geeft aan deze actie, kunt u ons daarvan op de hoogte brengen?

Deel: ' De actie 'jij & geweld' is gestart '
Lees ook