Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 31 mei 2012
DE ALLERSLECHTSTE CHAUFFEURS IN DE VERKEERSCHAOS VAN PARIJS

credits: Annemieke van der Togt
IRIS, SHANTA EN MONIQUE GEVEN VOL GAS IN DE FINALE

De roekeloze Iris, de angstige Monique en de stuntelige Shanta. Dat zijn de drie finalisten van De Allerslechtste Chauffeur van Nederland. In de finale strijden ze in Parijs om de dubieuze titel. In de lichtstad neemt de moedige autocoureur Tom Coronel plaats op de bijrijderstoel om te beoordelen hoe ze zich door de Franse verkeerschaos wurmen. Eén van de kandidaten rijdt daar zo beroerd dat de auto aan de kant wordt gezet door de Gendarmerie. Probeer je daar maar eens uit te lullen! De finale van De Allerslechtste Chauffeur van Nederland is dinsdag 5 juni om 20.25 uur te zien bij BNN op Nederland 1.

Het tweede seizoen van De Allerslechtste Chauffeur van Nederland was volgens presentator Ruben Nicolai weer schrikbarend slecht. Ruben: 'Ik dacht niet dat het kon, maar de proef in Parijs was nog zenuwslopender dan vorig jaar. Zelfs coureur Tom Coronel zat met klamme handjes op de bijrijdersstoel toen één van de chauffeurs dwars door rood licht de Champs-Élysées over scheurde.'

In de finale van De Allerslechtste Chauffeur van Nederland moeten Iris, Shanta en Monique zonder schade met veertig kilometer per uur door een laan van betonblokken rijden. Daarna krijgen ze de megachallenge voor hun kiezen. De finalisten stappen bij elkaar in de auto en moeten in één parcours alle opdrachten uit eerdere afleveringen doen. Daarbij rijdt één van de chauffeurs zo slecht dat ze de andere kandidaten tot wanhoop drijft en er een flinke ruzie ontstaat. In Parijs rijden ze door de smalle straatjes van de stad en moeten ze de rotonde van de Arc de Triomphe over.

Na de laatste oefening maakt de jury bekend wie zich voortaan de Allerslechtste Chauffeur van Nederland mag noemen en wie er zoveel vooruitgang heeft geboekt dat hij of zij met een gloednieuwe bolide naar huis gaat. Kun je niet wachten tot dinsdag? Dan kun je op de Facebook pagina van De Allerslechtste Chauffeur van Nederland alvast warm rijden. Daar staan fragmenten van de finale en hoogtepunten van het afgelopen seizoen.

----------

Wil je als eerste op de hoogte zijn?
Volg omroepBNN op Twitter!

Deel: ' De allerslechtste chauffeurs in de verkeerschaos van parijs '


Lees ook