Persbericht De Amersfoortse


Amersfoort, 30 juni 1999

Naast reïntegratie nu ook preventieve extra's

DE AMERSFOORTSE VERNIEUWT AOV MET PREVENTIECHEQUE

De Amersfoortse introduceert met de Preventiecheque een nieuw pakket extra's bij haar individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor de zelfstandige ondernemer. De verzekerde ontvangt voortaan elke drie jaar deze Preventiecheque die recht geeft op een preventieve dienst. Naast de succesvolle reïntegratie door de eigen arbeidsdeskundigen maakt nu ook preventie onderdeel uit van de Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

De diensten zijn samengesteld na analyse - door de arbeidsdeskundige en medische dienst van De Amersfoortse - van veel voorkomende problemen in de arbeidsongeschiktheid. Verzekerden kunnen in het vervolg een keuze maken uit een algemene of beroepsgerichte gezondheidstest, arbeidsdeskundige hulp, managementtraining, stress-preventie of rugtraining. Voor het aanbod is De Amersfoortse een samenwerking aangegaan met enkele toonaangevende organisaties. Dit zijn De Gezonde Zaak, STEP (Stichting Ergonomie en Preventie), Cenzo (Centraal Netwerk psychologische Zorg) en Manhattan Management Services.

Doelgroepgericht Aan de preventieve extra's wordt door De Amersfoortse een doelgroepgerichte benadering gekoppeld. Met de beschikbare materialen kan de assurantie-adviseur nu kleine ondernemers, gevestigde ondernemers, ondernemers met zware fysieke beroepen, starters en freelancers direct benaderen. "Uit de ervaringen die wij hebben opgedaan met reïntegratie, weten we dat bepaalde groepen ondernemers vaak tegen dezelfde problemen aanlopen. Zo hebben bijvoorbeeld startende ondernemers regelmatig te kampen met een gebrek aan managementvaardigheden en hebben ondernemers met fysiek zware beroepen relatief vaak rugklachten. Iedere ondernemer kan gebruik maken van onze preventieve diensten die de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen weer eens in een breder perspectief plaatsen", aldus R. van der Voort, productmanager Zakelijk Individueel.

De Amersfoortse heeft om het assortiment overzichtelijk te houden de merknamen voor AOV aangepast. De Inkomsten+Polis heet nu de Arbeidsongeschiktheidsverzekering, AOV Primair wordt de Jonge Ondernemers AOV.

Voor achtergrondinformatie De Amersfoortse Verzekeringen Drs R.J.M. Otten, directeur Marketing & Communicatie Tel. (033) 464 24 18

Deel: ' De Amersfoortse vernieuwt AOV met preventiecheque '
Lees ook