DE BOER INVESTMENT B.V

De Boer betrokken bij democratiseringsproces in Afghanistan

De Boer op unieke wijze betrokken bij democratiseringsproces in Afghanistan

De Boer, marktleider in tijdelijke accommodatie, realiseert conferentiecentrum voor de grote Afghaanse raadsvergadering LOYA JIRGA
die van 10 tot 15 juni in Kabul wordt gehouden.

Alkmaar, 17 mei 2002: Vanaf vandaag wordt er met man en macht gewerkt door tentenbouwers van De Boer aan de realisatie van een tijdelijk congrescentrum op het terrein van de Universiteit van Kabul. De accommodatie is voor de traditionele bijeenkomst van de Afghaanse stamhoofden LOYA JIRGA die begin juni wordt gehouden. Ongeveer 1.500 deelnemers worden verwacht op deze bijeenkomst die voor het eerst na 25 jaar weer zal plaatsvinden. De Boer realiseert hiervoor twee grote plenaire congresruimtes van 2.100 en 500 m2. Daarnaast worden er kleinere tenten gebouwd voor de bijeenkomsten van de verschillende stammendelegaties. De Duitse vestiging van De Boer in Recklinghausen verkreeg de opdracht hiervoor van het Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit (GTZ) als onderdeel van het wederopbouw programma voor Afghanistan van UNDP (United Nations Development Programme).

De Loya Jirga is het enige politieke orgaan dat door alle etnische en religieuze groeperingen van Afghanistan wordt geaccepteerd voor de vorming van een breed gedragen regering. De belangrijkste opdracht voor deze komende raadsvergadering is overeenstemming te bereiken over de samenstelling van de overgangsregering die tot medio 2004 het democratiseringsproces moet gaan vormgeven. Grondwettelijke, justitiële en mensenrecht commissies zullen op deze vergadering worden vastgesteld.

De afgelopen dagen werd het transport uitgevoerd voor deze bijzondere opdracht. Vanuit Duitsland werd met vijf grote Antonov transportvliegtuigen meer dan 300 ton materiaal naar Afghanistan overgevlogen. In nauwe samenwerking met de GTZ-organisatie is het materiaal naar de congreslocatie getransporteerd. Onder leiding van de ervaren tentenbouwers van De Boer wordt er met lokale krachten een volledig congrescentrum ingericht. Naast de congreszalen verzorgt De Boer de acclimatisering en verlichting van het complex dat eind mei zal worden opgeleverd.

einde bericht

Over de De Boer Groep:

De Boer Groep is al vanaf 1924 actief op het gebied van tijdelijke accommodaties. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot wereldwijd marktleider met een jaarlijkse omzet van 70 miljoen Euro en circa 400 medewerkers. De Boer heeft, naast de hoofdvestiging in Alkmaar, kantoren in Engeland, Duitsland, Oostenrijk, België en de Verenigde Staten. De Boer creëerde tijdelijke accommodatie voor onder andere de Olympische Spelen, Formule 1 Grand Prix en de G8 Conferentie in Keulen. Daarnaast bouwt De Boer onder andere tijdelijke accommodatie voor het Ministerie van Justitie (asielzoekerscentra en penitentiaire inrichting), SHELL (bedrijfsrestaurant en conferentieruimte) en Luchthaven Schiphol (bagage afhandeling en opslag).

Deel: ' De Boer betrokken bij democratiseringsproces in Afghanistan '
Lees ook