April 2001

De Bourbonnais als inspiratiebron voor een cursus fotografie

Fotografie en vakantie in Frankrijk

Waar doe je meer inspiratie om te fotograferen op dan in het land van de oorsprong van de fotografie: Frankrijk. K6 Ateliers uit 's-Hertogenbosch organiseert in de Bourbonnais deze zomer twee fotografievakanties: van 30 juli t/m 5 augustus en van 13 augustus t/m 17 augustus. De deelnemers (maximaal tien) verblijven in een herenhuis in een klein dorpje, 400 km ten zuiden van Parijs.

In 1827 lukte het de Franse ontdekker van de fotografie, Joseph Nièpce, de eerste houdbare fotografische opname te maken. Die eerste foto had een belichtingstijd nodig van maar liefst acht uur. De huidige geavanceerde camera s vragen slechts een fractie van een seconde belichting. Zodat alle aandacht kan uitgaan naar vormgeving en compositie.

In deze fotografievakantie komen zowel theorie als praktijk aan de orde. Iedere ochtend start met een korte theorieles. Op inspirerende locaties in de directe omgeving wordt de opgedane theoretische kennis direct in praktijk gebracht. De middag kan naar eigen inzicht benut worden: fotograferen of gewoon lekker wandelen, het is tenslotte ook nog vakantie. Ondertussen worden de foto s ontwikkeld en afgedrukt. s Avonds voor het eten wordt gezamenlijk het werk van die ochtend bekeken en besproken.

Voor wie?

De cursus is voor iedereen die fotografie een warm hart toedraagt en een creatieve invulling aan de vakantie wil geven. En die met meer thuis wil komen dan de gebruikelijke vakantiefoto s. Zowel mensen met veel als weinig ervaring in het fotograferen kunnen aan de cursus deelnemen. Er wordt gefotografeerd in kleur. Een fotografiewinkel verzorgt het ontwikkelen en afdrukken. Cursisten dienen zelf over een spiegelreflexcamera te beschikken.

Meer informatie en aanmelding:

K6 Ateliers: Sylvy van Bochove

Woensdag en donderdag tussen 20.00 en 21.00 uur: tel 073 6446459

E-mail: k6ateliers@hetnet.nl

Postadres: K6 Ateliers, De Korenaar 6, 5231 WJ s-Hertogenbosch, tel.: 073 6446459,

e-mail: k6ateliers@hetnet.nl, internet: http://www.k6ateliers.nl

Deel: ' De Bourbonnais inspiratiebron voor een cursus fotografie '
Lees ook