De Buddy's in "Oliver!"
 
Delft- Zeven Buddy's zullen mee gaan doen in de nieuwste Van den Ende-musical "Oliver!" van L. Bart, naar het gelijknamige boek van Ch. Dickens. De musical zal op 19 september zijn première beleven in Carré in Amsterdam en daarna op reis gaan langs de grote theaters van het land.

Ook hoofdrollen

Onder die zeven Buddy's zijn ook drie hoofdrolspelers. De titelrol (Oliver) zal gespeeld worden door de 11-jarige Stephan Molier. De rol van Dodger afwisselend door Presley Roozenburg (12 jaar) en Marciano Malmberg (14 jaar).

De andere Buddy's spelen zowel in het werkhuis als in de jeugdbende van Fagin (Willem Nijholt).

Arbeidsinspectie

De wet op de kinderarbeid zorgt voor beperkingen. Daarom zullen de Buddy's maar 12 keer aan voorstellingen in het westen van het land mee kunnen werken. De wat oudere Marciano mag echter 24 keer Dodger spelen. Landelijke audities

De zeven Buddy's werden uitgekozen na vier audities.

De eerste auditie was een soort voorauditie door de Buddy's zelf gehouden. Van de twintig Buddy's bleven er toen twaalf over die doorgingen naar de landelijke audities bij Van den Ende Theaterproducties in Amsterdam. Bij de eerste auditie ter plekke bleven tien Buddy's over, bij de tweede auditie werden zeven jongens uitgekozen en die zeven doorstonden ook de laatste auditie.

"Oliver!" is een musical die de Buddy's vroeger zelf op hun repertoire hadden en die hen zeer dierbaar is gebleven. Voor de Buddy's een nieuwe uitdaging na het behalen van een finaleplaats in de Soundmixshow in 1999!

Zoekwoorden:

Deel: ' De Buddy's in Van den Ende-musical "Oliver!" '
Lees ook