Productschap Wijn

Nieuws

<-
Persbericht Informatiebureau voor Duitse Wijn

Informatiebureau voor Duitse Wijn
Persbericht

januari/februari 2003

De German Wine Academy
Nieuwe bestemmingen voor de GWA in 2003

In 2003, zal de German Wine Academy (GWA, Mainz) 2 nieuwe bestemmingen aanbieden ten oosten en zuiden van Frankfurt. Dit als aanvulling op de traditionele tour door de Mosel- en Rijnvallei in de lente. Rieslingliefhebbers zullen niet teleurgesteld worden door de drie programmas. De bestemmingen in de herfst zijn eveneens bekend voor de rode en Pinot-wijnen (Baden en Württemberg) en voor de droge, terroirgetypeerde Silvaners (Franken). Extra hoogtepunten van de oostelijke en zuidelijke trips zijn de bezoeken aan het Zwarte Woud, Heidelberg, het middeleeuwse Rothenburg ob der Tauber en de Barokstad Würzburg.
Sinds de eerste reis in 1974 heeft de GWA zowat 4000 enthousiastelingen begeleid door de Duitse wijngaarden. Deelnemers zijn alleen of met partner, van alle leeftijden, beroepen en nationaliteiten. Tijdens de één week durende Engelstalige trip beleeft u proeverijen onder begeleiding bij enkele van de beste wijnproducenten van Duitsland, brengt u bezoek aan wijngaarden en kelders, en uiteraard ontdek je de regionale keuken - van traditionele gerechten tot gastronomische hoogstandjes - in harmonie met de lokale wijnen. Winkelen en het bezichten van historische plaatsen zijn ook onderdeel van het rijke programma.
De Glamour is een all-inclusive programma: startend met een welkomstreceptie en diner op zondagavond, een feestelijk afscheidsdiner op vrijdagavond en eindigend met een ontbijt op zaterdagochtend. Groepen zijn gelimiteerd tot 25 personen. De prijs omvat 6 overnachtingen in zeer comfortabele hotels, alle maaltijden (wijn inbegrepen), proeverijen, entreegeld, studiemateriaal, lectuur, excursies en transport tijdens de trip. Dit alles voor 1.250 (éénpersoonskamer 150 extra), duidelijk een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Extra informatie en inschrijfformulieren zijn beschikbaar op de website van het Duitse Wijninstituut : www.germanwines.de. Een brochure kan aangevraagd worden bij het Informatiebureau voor Duitse Wijn: info@duitsewijn.nl.

Programma 2003 :

Trip nr. 148 :

11 mei - 17 mei 2003

Mosel-Saar-Ruwer, Mittelrhein, Rheingau, Nahe, Rheinhessen

Trip nr. 149 :

31 augustus 6 september 2003

Rheinhessen, Pfalz, Baden

Trip nr. 150 :

21 september 27 september 2003

Hessische Bergstraße, Franken, Württemberg, Baden

Nieuwe brochures Deutsche Winzerfeste en Messe, Seminare, Veranstaltungen geven waardevolle vrijetijds- en opleidingstips (zie bijlage)

Plots zijn ze daar, de langverwachte zonnige dagen. Wanneer het warme weer de bovenhand neemt, tonen de brochures Deutsche Winzerfeste en Messe, Seminare, Veranstaltungen de weg naar heel wat interessante activiteiten. Meer als 1000 wijnfeesten zijn in een handig gidsje van 60 bladzijden samengevat. Per wijnregio en in chronologische volgorde. Een overzicht van alle wijnfeesten in gezellige dorpen van Kaiserstuhl in het zuiden tot de Elbe in het noorden.

Maar niet alleen in het duitse wijnlandschap weet men wat genieten is, ook in vele grotere steden buiten de wijnregios wordt met Duitse wijn gevierd. Of het nu Dortmund, Bielefeld of Berlijn is, de brochures tonen de weg.

Proeven kan men leren
Wie niet alleen van wijn wil genieten, maar ook echt iets wil leren over deze fascinerende drank, kan met de brochure Messe, Seminare, Veranstaltungen op stap gaan. Een veelvoud aan mogelijkheden : wijnseminaries en wijnproeven op verschillende niveaus. De cursussen worden gedeeltelijk door het Duitse Wijninstituut zelf georganiseerd, maar ook andere organisatoren zoals bijvoorbeeld de wijn- en sommelierschool in Koblenz, Kloster Eberbach en de verschillende regionale wijnbouwverbanden bieden een programma aan.

Hiernaast kan men in de 108 paginas tellende brochure talrijke evenementen uit een aantal wijnregios terugvinden : wijngalas, veilingen of regionale wijnbeurzen. Het loont allemaal de moeite !

Een lijst van belangrijke nationale gebeurtenissen zoals de verkiezing van de Duitse wijnkoningin en het Ball des Weines in Wiesbaden vervolledigen het geheel.

Kortom, de zeer bruikbare informatie en het handige formaat maken het onmisbare brochures voor iedere wijnliefhebber.

Verdere actuele informatie, zowel over de wijnfeesten als de opleidingsprogrammas en beurzen is te vinden op www.deutscheweine.de, de website van het Duitse Wijninstituut.

Beide brochures kunnen gratis aangevraagd worden bij het Informatiebureau voor Duitse Wijn.

Voor meer info :

Informatiebureau voor Duitse Wijn

Verlengde Poolseweg 34-46

4818 CL Breda

Tel. : 076-52 44 680

Fax : 076-52 45 010

info@duitsewijn.nl

<-

Copyright © 1996-2003 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum

Deel: ' De German Wine Academy nieuwe bestemmingen voor de GWA in 2003 '
Lees ook