Gemeente Almere

Persbericht 249

30 september 1999

DE HASSELBRAAM WINT DE GEZONDE SCHOOL TROFEE

De gemeente Almere reikt sinds 1997 in samenwerking met de GGD jaarlijks de Almeerse Gezonde School Trofee uit aan een basisschool die veel aandacht besteedt aan gezondheid en welzijn van leerlingen, leerkrachten en ander personeel. De Almeerse Gezonde School Trofee 1999, waarvoor inwoners van Almere een basisschool konden nomineren, is gewonnen door openbare basisschool De Hasselbraam uit Parkwijk. Vandaag ontving De Hasselbraam de hoofprijs, een kunstwerk, uit handen van wethouder Arie-Willem Bijl van onder meer gezondheidszorg.

In een juryrapport wordt uitgebreid beschreven waarom De Hasselbraam de Gezonde School Trofee heeft gewonnen. Basisschool De Hasselbraam is in vijf jaar tijd uitgegroeid van een kleine school met zestig leerlingen naar een middelgrote school met ongeveer 450 leerlingen. Het juryrapport stelt dat een dergelijke snelle groei altijd veel van alle betrokkenen vraagt. De ouders en de school hebben de knelpunten echter heel open besproken, en de school heeft de problemen heel goed aangepakt. "Er heerst nu een rustige, tevreden en vrolijke stemming op school", vindt de jury.

Op De Hasselbraam is 'de veilige school' een van de belangrijkste thema´s. Een veilige school wil zeggen een school waar heldere regels bestaan en een klimaat heerst dat kinderen zich veilig voelen. Leerlingen worden zelf betrokken bij het thema door ze met regelmaat een vragenlijst te laten invullen over 'de veilige school'. De jury is onder de indruk van de wijze waarop De Hasselbraam de verbetering van de veiligheid op school aanpakt. "En dat het bij 'veiligheid' niet alleen gaat om fysieke veiligheid, maar vooral ook om 'je veilig voelen' op school spreekt voor de leerlingen en het team van De Hasselbraam voor zich", zo staat in het juryrapport. Ook het ziekteverzuim onder de leerkrachten en de invalproblematiek krijgen veel aandacht op De Hasselbraam. Verder wordt er op de Hasselbraam bij verschillende activiteiten heel intensief samengewerkt door kinderen, ouders en schoolteam.

De Hasselbraam ontving een prachtig kunstwerk van de kunstenaar Hans Innemée. Hij bedacht een kunstwerk waarmee gespeeld kan worden. Het kunstwerk bestaat uit een lijst met daarin allemaal kleine blokjes met verschillende tekeningen. Leerlingen kunnen de blokjes in een andere volgorde in de lijst doen, zodat er steeds een heel nieuw schilderij ontstaat. Aanmoedigingsprijzen, waardecheques van vijfhonderd gulden, gingen naar Jenaplanschool De Troubadour uit Almere-Stad en openbare basisschool De Dubbeldekker uit Almere-Haven.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

Deel: ' De Hasselbraam Almere wint Gezonde School Trofee '
Lees ook