De huurauto en -verzekering op vakantie: Duitsland het goedkoopst


URECHT, 20160621 -- Bij het huren van een auto in het buitenland is een reisverzekering niet voldoende, en moet een autoverzekering worden afgesloten. Bij veel verhuurders zit er al een verzekering bij het huurbedrag in. Maar hoeveel verschilt het per land en verhuurder wat de voorwaarden en prijzen zijn? Goedkoopsteautoverzekering.net bekeek hoe het er voor staat in de populairste Europese vakantielanden onder Nederlanders: in Duitsland bleek de huur het goedkoopst.

Al jaren voert Frankrijk de lijst aan van onze meest populaire Europese vakantielanden. Daarna volgen, na Nederland, onder meer Duitsland, Spanje, Italië en Griekenland. Omdat een reisverzekering alleen onvoorziene kosten en schade aan de bagage dekt, is een autoverzekering hierbij vereist, om letselschade en verdere materiële schade te ondervangen.

In de tabel hier te vinden op goedkoopsteautoverzekering.net is een vergelijking gemaakt van een paar van de grootste autoverhuurbedrijven die door Europa verhuren, met bedragen inclusief verzekeringen. De huurperiode is van 1 tot 7 juli.

Prijspeil op 20 juni 2016
Alle weergegeven prijzen zijn afhankelijk van variabelen, zoals moment van boeking, leeftijd van de bestuurder, gekozen extra’s etc. De afhaalstations van de auto’s betreffen de luchthavens Schoeneveld, Charles de Gaulle, Alicante, Alghero Fertilia en Athene.

We keken naar kleine auto’s voor zo’n vier personen, in de goedkoopste categorie van de betreffende verhuurder, op basis van de meest gunstige leeftijdscategorie (variërend van 25 à 30 jaar tot 65 à 70 jaar), en rondden de bedragen af naar beneden. Dekking van autoverzekeringen verschilt onderling soms nogal, waarbij bijvoorbeeld op te merken valt dat SunnyCars over het algemeen zeer ruim verzekert. Verhuurder Alamo is enerzijds het goedkoopst, maar is anderzijds online onduidelijk over de hoogte van het eigen risico bij de CDW-verzekeringen. Duitsland is als vakantieland het goedkoopst om een auto te huren: dat geldt voor iedere verhuurder.


Deel: ' De huurauto en -verzekering op vakantie Duitsland het goedkoopst '
Lees ook