DE HYPOTHEKER

De Hypotheker realiseert forse omzetgroei van 23% in 2002

De Hypotheker versterkt positie als grootste onafhankelijke hypotheekverstrekker.

Rotterdam, 19 maart 2003 - De Hypotheker, de grootste onafhankelijke hypotheekadviesketen in Nederland, heeft het jaar 2002 succesvol afgerond. De omzet groeide met 23% ten opzichte van het jaar ervoor tot 4,3 miljard euro. Daarmee is De Hypotheker veruit de grootste onafhankelijke hypotheekverstrekker van Nederland. Er werden zo'n 30.000 hypotheken afgesloten voor een gemiddeld bedrag van 144.000 Euro. Hoewel er landelijk minder hypotheken werden afgesloten in 2002 dan in het jaar ervoor, groeide dit aantal bij de 128 vestigingen van De Hypotheker juist fors.

Het overgrote deel van de hypotheken dat werd afgesloten betrof eerste hypotheken, gevolgd door tweede hypotheken en oversluitingen. Karel Pauw, directeur van De Hypotheker: 'Juist in deze economisch minder goede tijden kiezen mensen voor een betrouwbare partner. Mensen willen meer zekerheid en kiezen duidelijk voor een sterke, onafhankelijke partij in de markt. Uit onderzoek blijkt ook dat de consument betrouwbaarheid steeds belangrijker vindt bij een hypotheekverstrekker. Wij blijken op dat punt heel hoog te scoren. Daarnaast hebben we ook dit jaar ons productenaanbod verder versterkt met een aantal scherpe en vernieuwende arrangementen.'

Over de Hypotheker.
De Hypotheker bemiddelt tussen klanten en vrijwel alle geldverstrekkers in Nederland, zoals banken,
verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Daarmee is De Hypotheker de grootste onafhankelijke organisatie op het gebied van hypotheken en financiële adviezen. De franchiseketen heeft 128 vestigingen, verspreid door het hele land. Op alle vestigingen zijn hypotheekadviseurs in dienst. In ruim de helft van de winkels is tevens een financiële coach werkzaam. De hypotheekadviseurs en de financiële coaches hebben landelijk erkende diploma's op hun vakgebied en beschikken over ruime ervaring. De Hypotheker biedt naast persoonlijk advies ook een uitgebreide website met online diensten, waar de consument zich uitgebreid kan oriënteren en een (eerste) persoonlijk advies kan krijgen. De Hypotheker wil er in haar dienstverlening voor zorgdragen, dat de consument de juiste financiële producten aanschaft en meer inzicht en houvast krijgt in alle mogelijkheden van het kopen van een huis tot en met de oudedagsvoorziening, toegesneden op zijn persoonlijke financiële situatie. De Hypotheker bestaat 18 jaar en heeft inmiddels ruim 300.000 hypotheken afgesloten. De winkels van De Hypotheker worden dagelijks door zo'n 700 mensen bezocht.

Omdat prettig wonen niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend is, is De Hypotheker structureel sponsor van Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zij kunnen er met hun ouders in een ontspannen omgeving genieten van alle (aangepaste) comfort die zij thuis niet hebben.

Meer informatie: www.hypotheker.nl.

Deel: ' De Hypotheker realiseert forse omzetgroei van 23% in 2002 '
Lees ook