PERSBERICHT
27 oktober 1999

Besparingen lopen op tot 2% bedrijfslastenniveau 1998
De Kas-Associatie breidt Europese effectenafwikkeling uit met UK

De Kas-Associatie heeft haar Europese electronische effectenafwikkeling verder uitgebreid, door haar Engelse vestiging KAS UK te koppelen aan haar centrale systeem in Amsterdam. De verschillende methoden van clearing, settlement en custody op de Engelse, Nederlandse en Belgische beurs worden hiermee direct op één platform verwerkt. Hierdoor hebben cliënten met slechts één methode van instructie en rapportage te maken in plaats van met vele lokale methoden. De Kas-Associatie wil tot één technologisch platform komen waarbij cliënten wereldwijd op de belangrijkste Europese beurzen hun effectentransacties uniform kunnen laten afwikkelen, ongeacht de lokaal gehanteerde methodiek.

Door de koppeling zijn cliënten van KAS UK direct aangesloten op de Engelse infrastructuur voor effectentransacties. Dit betekent voor de cliënten van KAS UK een sterk verbeterde kwaliteit van afwikkeling van Engelse waarden en custodydiensten. De kwaliteit komt hiermee op hetzelfde niveau als de afwikkeling en bewaarneming van Nederlandse waarden die de Kas-Associatie biedt. Voor internationale cliënten betekent de integratie ook dat zij er voor kunnen kiezen om hun Engelse zaken via KAS UK te laten afwikkelen, terwijl hun e-verbinding technisch wordt ondersteund vanuit Amsterdam.

De Kas-Associatie ontsluit hiermee een nieuwe markt waarin zij meer diensten van betere kwaliteit biedt, zonder dat hiervoor extra investeringen zijn vereist. De technische aanpassingen zijn reeds bekostigd uit het lopende budget.

Directievoorzitter F.S. von Balluseck: "De realisatie van dit Engelse project sterkt het vertrouwen in de technische haalbaarheid van onze Europese stap-voor-stap strategie. De Engelse beurs is niet alleen groter, maar clearing, settlement en custody zijn ook complexer en anders geregeld dan op het Europese vasteland. De Kas-Associatie versterkt met dit project haar concurrentiepositie in het UK en in Europa. De integratie levert vanaf 2000 besparingen op die rond de 2% van de bedrijfslasten van 1998 kunnen liggen. Voor de toegenomen verwerkingscapaciteit voor de Engelse markt zijn geen extra operationele investeringen nodig. Er is dus veel upside potential en geen downside risk." De Kas-Associatie heeft momenteel al het grootste marktaandeel in de afwikkeling van Nederlandse waarden vanuit Londen.

In de toekomst zullen ook in andere Europese landen directe aansluitingen tot stand komen waarbij de Kas-Associatie als virtuele gespecialiseerde bank fungeert. Dit betekent dat de bank geen vestigingen in het buitenland hoeft te openen. Via een directe aansluiting op nationale geld- en effecteninfrastructuren zal de Kas-Associatie haar effectendiensten rechtstreeks aanbieden. Het bedrijf voorziet daarom uitstekende groeikansen in Europa.

Drs Wytse Grijpma hoofd informatiesystemen: "De Kas-Associatie is de eerste Nederlandse bank die vanuit één technologisch platform meerdere landen rechtstreeks bedient. Na België en Londen willen wij ons Europese profiel verder uitbouwen. Het Europees paspoort waarover de Kas-Associatie als bank beschikt maakt het mogelijk om voor alle Europese landen als custodian/afwikkelaar op te treden, zonder daar een vestiging te hebben, of voor alle diensten op een lokale custodian te zijn aangewezen. Hierdoor kunnen wij efficiency-verbeteringen realiseren en kwaliteit van afhandeling garanderen."

Profiel Kas-Associatie
De Kas-Associatie is een gespecialiseerde bank die financieel administratieve dienstverlening op het gebied van effecten en geld biedt aan -op de kapitaalmarkt actieve- beleggers en financiële instellingen.


___

Deel: ' De Kas-Associatie breidt Europese effectenafwikkeling uit '
Lees ook