ART AND EXHIBITION HALL

De klassieke periode van het oude Griekenland

Denkbeeld of werkelijkheid?
12 juli 2002 -13 oktober 2002

Classicisme: Er is nauwelijks een ander woord waarvan het gebruik zo inflatoir is, en nauwelijks een andere historische periode die zo'n sterke invloed heeft uitgeoefend op de volgende generaties over de hele wereld als het Griekse classicisme van de 5de eeuw VC. Deze tentoonstelling, een uitgebreide studie van de kunst en cultuur van het klassieke Griekenland en de effecten van het Griekse classicisme op latere tijdperken, onthult aan de bezoeker de oorsprong van het classicisme in al zijn gedaantes. Hij wordt binnengeleid in een opwindende wereld waarin belangrijke kunstwerken te zien zijn, maar waar hij ook kan kennismaken met het dagelijkse leven, met zijn prettige en minder prettige kanten.

Meesterwerken van zo'n 70 musea over de hele wereld zullen er worden getoond. Daarbij zijn spectaculaire hoogtepunten als de werken rond tirannenmoord uit het Nationaal Archeologisch Museum in Napels; het standbeeld van Sofocles, auteur van Griekse tragedies, uit de Vaticaanse Musea, en reliëffriezen van de heroon van Trysa uit het Museum voor Kunstgeschiedenis van Wenen. Architecturale reconstructies en beeldhouwwerken uit het Parthenon in Athene staan er tentoon - samen met eenvoudige ijzeren drevels en replica's van houten meubels uit privé-woningen. Andere geëxposeerde stukken zijn onder andere prachtige vazen, opvallende terracotta en bronzen beeldjes, munten, papyrus, gereedschap en unieke juwelen gemaakt van edele metalen. De tentoonstelling zal op voorhand worden getoond in het Martin Gropius-gebouw in Berlijn.

De persconferentie vindt plaats op dinsdag 11 juli 2002 om 11 uur in het Forum van de 'Kunst- und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland.'

Uitgebreide essays en fotomateriaal zijn verkrijgbaar in het perskantoor. Gelieve alle verzoeken om interviews aan dit kantoor te richten.
Beeld is beschikbaar via
https://www.presseportal.de/galerie.htx?type=obs

Kunst- und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland Friedrich-Ebert-Allee 4, 53113 Bonn
Perskantoor
Telefoon +49/228-9171-204/5/6 Telefax +49/228-9171-211 www.bundeskunsthalle.de / e-mail: majer-wallat@kah-bonn.de

26 jun 02 13:03

Deel: ' De klassieke periode van het oude Griekenland '
Lees ook