‘De Koningsvrouwen van Landlust’ wint Gulden Feniks 2012


De Groot & Visser B.V. heeft hier een bijdrage aan geleverd

AMSTERDAM, 20120613 -- Tijdens de vastgoedbeurs Provada, hét jaarlijkse ontmoetingspunt van de vastgoedbranche, zijn de Gulden Feniks uitgereikt. De beurs vond afgelopen week plaats in de Amsterdam RAI. Gevelspecialist de Groot & Visser B.V. uit Gorinchem viel een beetje in de prijzen. In de categorie ‘renovatie’ won het Amsterdamse renovatieproject ‘De Koningsvrouwen van Landlust’ van woningstichting Eigen Haard.

De Gulden Feniks is de enige prijs die zich exclusief richt op het hergebruik van bestaande gebouwen. De onafhankelijke stichting Nationaal Renovatie Platform (NRP) looft deze prestigieuze prijs jaarlijks uit voor de beste renovatie- en transformatieprojecten van Nederland. De Gulden Feniks is de opvolger van de Nationale Renovatie Prijs, die sinds 1985 werd uitgereikt. De naam verwijst naar het beeld dat de winnaars ontvangen. Het symboliseert de herrijzenis uit de as van de mythologische vogel. 

Winnaar renovatie

De renovatie van de twee portiekflats van Eigen Haard aan de Charlotte de Bourbonstraat in Amsterdam is zo uitgevoerd, dat het straatbeeld grotendeels overeenkomt met de oorspronkelijke situatie (1937). 

De voorwaarden die woningstichting Eigen Haard bij aanvang van de renovatie stelde, waren:
  • Breng de gebouwen terug in de oorspronkelijke staat.
  • Breng de gedateerde plattegronden van de woningen op een eigentijds niveau.
  • Betrek de bewoners nadrukkelijk bij de renovatie.

Uniek aan de Gulden Feniks is het karakter van een integrale prijs. Het gaat om de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit, maatschappelijke waarde, economische aspecten, innovatie en technische uitvoering. Zo moesten bij het project ‘De Koningsvrouwen van Landlust’ de kosten voor het energieverbruik van de flats aanzienlijk worden gereduceerd. Volgens de jury van de Gulden Feniks en de klant heeft De Groot & Visser B.V. hier een positieve bijdrage aan geleverd. 

De Groot & Visser B.V. stond tijdens de Provada op The Green Forum. Onder het motto ‘metamorfose’ konden bezoekers en geïnteresseerden uitleg krijgen over oplossingen m.b.t. ‘groenoveren’. De gevelspecialist heeft een sterke visie op aluminium gevels. Hierbij staan ontwerp, comfort en kwaliteit centraal en is duurzaamheid een absolute voorwaarde. Om dit te bereiken biedt het bedrijf een breed scala aan mogelijkheden van zonwering en solar tot automatisering. 

Mocht u na het lezen van dit persbericht interesse hebben in duurzame ondersteuning bij uw renovatieproject of aanvullende informatie  wensen over de subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op met De Groot en Visser B.V., Marconiweg 1, 4207 HH Gorinchem, T 0183 - 62 06 60, website: www.gv.nl

Rudy Breddels
Deel: ' ‘De Koningsvrouwen van Landlust’ wint Gulden Feniks 2012 '
Lees ook