‘De Kookberg’ leert kinderen met plezier koken


UBBERGEN (bij Nijmegen), 20120522 -- Al 5 jaar lang leert kinderkookschool ‘De Kookberg’ kinderen met plezier koken. Met de uitgave van een eigen kookboek voor kinderen vanaf 8 jaar viert ‘De Kookberg’ het hele jaar feest. Het boek “De Kookberg kookt” staat boordevol gezonde, leuke en superlekkere recepten die kinderen zelf kunnen bereiden. Alle recepten zijn bij ‘De Kookberg’ uitgebreid getest door duizenden aanstormende kinderkoks. Natuurlijk zijn alleen de allerbeste recepten in het kookboek opgenomen. Dus is de gezonde hamburger echt gezond, is de hemelse modder ongelooflijk hemels lekker en zijn de Thaise kipballetjes onmiskenbaar oosters.

“De Kookberg kookt” is geschreven door Marijke Frehe, eigenaresse van ‘De Kookberg’. Haar doel is om kinderen in heel Nederland kennis te laten maken met het plezier van zelf koken. Het is een boek om heel blij van te worden, want het staat niet alleen vol heerlijke recepten, maar het is ook nog eens kleurrijk geïllustreerd door Sterre Verbokkem. “De Kookberg kookt” bevat bijna veertig recepten voor voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en feesthapjes. Het kinderkookboek is uitgegeven door ‘De Kookberg’. Het is te bestellen via de website www.dekookberg.nl.

Kinderkookschool ‘De Kookberg’ in Ubbergen bij Nijmegen is ontstaan in 2007, toen Marijke Frehe tijdens de verbouwing van haar huis op het idee kwam om haar kookpassie toe te gaan passen in een kinderkookschool. Vele tientallen kinderkookcursussen en honderden kinderkookfeestjes later kwam het plan om al het enthousiasme van de kokende kinderen, en van Marijke zelf, om te smelten tot een eigen kinderkookboek. Samen met illustratrice Sterre Verbokkem is dat nu gelukt, en hoe!


Deel: ' ‘De Kookberg’ leert kinderen met plezier koken '
Lees ook