De Krim Texel Beste Bedrijf in Vakantieparken


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20160905 -- De Krim Texel is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Vakantieparkbranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. De Krim weet zijn uitgebreide vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een van de mooiste aanbieders van vakantie-accommodaties in Nederland.’

De Krim Texel bestaat uit acht verschillende parken verspreid over Texel, grenzend aan natuur en dichtbij duinen, strand en zee. Het biedt voor elk wat wils: van camping en bungalowpark tot stijlvol hotel en luxe appartementen. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in De Krim een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord, want men is continu bezig zijn voorzieningen en diensten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de klant.’

De gast voorop

Op dit moment bestaat De Krim Texel uit Vakantiepark De Krim, Hotel Molenbos, Residentie Californië, Bungalowpark ’t Hoogelandt, Texelcamping Kogerstrand, Texelcamping Loodsmansduin, Texelcamping De Shelter/Om de Noord en Golfbaan De Texelse. Sinds begin deze eeuw heeft het concern een grote groei en verandering doorgemaakt. Onder leiding van de huidige directeur is De Krim van een vooral budget georiënteerde organisatie veranderd in een bedrijf waar kwaliteit en gastgerichtheid centraal staat. Alles binnen het bedrijf is geprofessionaliseerd en omzet en winst zijn flink gestegen.

‘Jaarlijks wordt vanuit eigen middelen geïnvesteerd in vernieuwing en uitbreiding’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Innovaties vinden plaats op alle gebieden, van een waterberging voor de beregening van de golfbaan en een nieuw zwembad tot plannen voor de ontwikkeling van nieuwe diensten in een zorghotelconcept en van nieuwe vakantiewoningen met een hoogwaardig karakter. In alles staat kwaliteit en de gastbeleving bovenaan. Het heeft onder meer geresulteerd in een eigen schoonmaakorganisatie en een eigen kwaliteitsbeoordelingsysteem op grond van feedback van de gasten zelf. Zo wordt zichtbaar waar verdere verbeteringen gewenst zijn. Dit leidt ook vanzelf tot betere verhuurbaarheid en hogere inkomsten. De kracht is dat de organisatie in feite alles in eigen hand heeft en zelf op elk terrein kan sturen.’

Dat De Krim een populaire bestemming is, blijkt behalve uit de 30.000 boekingen per jaar uit het feit dat ruim de helft van alle bezoekers terugkomers zijn. Ruim 40% van het aantal gasten is afkomstig uit Duitsland.

De Krim Texel (officiële naam: NV Exploitatiemaatschappij De Krim) is opgericht in 1970 en is gevestigd in De Cocksdorp op Texel. De Krim is een écht Texels bedrijf; nagenoeg alle aandelen zijn nog in handen van de oorspronkelijke oprichters en hun familieleden. Doelstelling was om met een camping ook in het Noorden van Texel te zorgen voor werkgelegenheid. De bedrijfscultuur van het herinvesteren van de winst om groei te bewerkstelligen heeft inmiddels geresulteerd in een onderneming met ruim 250 werknemers (152 FTE) en 8 locaties verdeeld over heel Texel.

 ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper!’, aldus de Nominatiecommissie. ‘Zonder reserve de winnaar in deze branche en tevens kandidaat voor de Nationale Business Succes Award 2016.’

Meer informatie: www.krim.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL7, zondags om 12:55 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Dhr. I. Groothuis

Telefoon: 033-4502211  -  E-mail:  iwan.groothuis@krim.nl; marketing@krim.nl


Deel: ' De Krim Texel Beste Bedrijf in Vakantieparken '
Lees ook