Toonaangevende Belgische bus operator, De Lijn, kiest MiX Telematics ‘EcoDrive Oplossing’ om zijn vloot te beheren

BRUSSEL & KORTRIJK, België--(BUSINESS WIRE)-- 20111021 --

Bekende Belgische bus operator, De Lijn, heeft ervoor gekozen om MiX Telematics 'bewezen EcoDrive oplossing’ voor zijn vloot van meer dan 1800 bussen te installeren. Het contract werd toegewezen aan Rauwers, MiX Telematics’ partner in België, en helpt De Lijn zijn brandstofkosten aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd het comfort van de passagiers te verbeteren. De Lijn vervoegt een groeiende lijst van Europese bussen en touringcars’ klanten en bevestigt MiX Telematics’ positie als wereldleider op het gebied van geavanceerde voertuig tracking en fleet management oplossingen.

"Klanten zoals De Lijn kunnen op een gemiddelde van 12% besparing op brandstofkosten rekenen, terwijl ze tegelijkertijd een vermindering van de CO2-uitstoot ondervinden, een beter comfort en grotere veiligheid voor hun passagiers", zegt Tony Engels, Managing Director, MiX Telematics Europa.

"We waren onder de indruk van de bereikte resultaten tijdens de proof of concept en kijken uit naar een algehele verbetering van de prestaties van onze vloot", zegt Roger Meys, departementshoofd van rollend materieel van De Lijn, "De oplossing zal ook waardevol zijn om onze bestuurders de steun te geven die ze nodig hebben om betere rijgedrag aan te nemen. Het verminderen van onze vloot 'carbon footprint' zal hier automatisch uit voortvloeien.

De oplossing, genaamd EcoDrive, is uitgerust met een centraal communicatiesysteem, FM-Web, een web-based applicatie voor de toegang tot de voertuig- en bestuurders gegevens alsmede state-of-the-art rapportage en analyse, en de RIBAS display. "RIBAS biedt direct in de cabine feedback aan bestuurders, door middel van visuele en geluids-waarschuwingen die hen helpen om hun rijstijl te verbeteren. Integratie met het Prodata-systeem van De Lijn is een ander essentieel kenmerk opgenomen in de oplossing ", aldus Pablo Rauwers, directeur van het in Brussel gevestigde Rauwers Group, die verantwoordelijk is voor het project roll-out. "We zijn erg trots dat De Lijn ons gekozen heeft als hun telematica leverancier in een sterk concurrerende markt."

"MiX Telematics blijft terrein winnen in de bus en touringcar industrie in Europa," voegt Tony English eraan toe, "met De Lijn als een van de vijf belangrijkste klanten in de afgelopen maanden."

MiX Telematics kijkt ernaar uit om haar baanbrekende bus en touringcars oplossingen voor te stellen op de 40e Busworld tentoonstelling, gehouden in Kortrijk, België: stand 39, hal 8, 21-26 oktober 2011.

Aangaande MiX Telematics

MiX Telematics, opgericht in 1995, is een wereldwijde leverancier van voertuig tracking en fleet management producten en diensten voor bedrijven van alle groottes in 111 landen, verdeeld over zes continenten. MiX Telematics’ verdeelt producten om fleetowners de gelegenheid te geven de veiligheid van bestuurders en passagiers te verbeteren, de brandstofkosten te verminderen, te voldoen aan de wetgeving. Bus en touringcar klanten zijn onder andere Go Ahead Group, Anglian Bus en Coach, Transdev, Cardiff Bus, Translink, Vectalia-Subus, Greyhound, Yankee Trails en Rodoviária de Lisboa. MiX Telematics heeft kantoren in Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, Australië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, en Oeganda, en werkt via een uitgebreid wereldwijd distributienetwerk.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.mixtelematics.com

Over Rauwers Controle

Rauwers Controle, gevestigd in Brussel, en haar dochteronderneming, Sirac, gevestigd in Parijs, verdelen de MiX Telematics oplossingen in België en Frankrijk. De Fleet Management afdeling is gespecialiseerd in politie, brandweer en ambulance oplossingen, alsook openbaar vervoer problematiek. Het bedrijf verdeelt eveneens de Alcolock producten. Met de tachograaf als root, heeft Rauwers Controle een waardevolle, langdurige relatie met haar klanten opgebouwd. Het bedrijf volgt een resultaatgerichte aanpak en biedt baanbrekende oplossingen die klanten helpen om het brandstofverbruik, de veiligheid en het comfort van de passagiers te verbeteren.

Aangeboden diensten omvatten o.a. het meten, de coaching en de analyse van de resultaten.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.rauwers.be

CONTACT:
Contact informatie - MiX Telematics International
Leanne Jory
Communications Manager Project
MiX Telematics (International)
E-mail: leanne.jory@mixtelematics.com
Tel: 0027 21 880 5601
of
Contact informatie - Rauwers
Geert Deman
Manager - EcoDrive
Rauwers
E-mail: gdeman@rauwers.be

Tel: 0032 491 34 42 45

Ticker_symbol JSE:MIX
ISIN ZAE000104683

Deel: ' De Lijn gebruikt MiX Telematics ‘EcoDrive Oplossing’ voor vlootbeheer '
Lees ook