De maat is vol bij branchevereniging voor Gastouders


NOOTDORP, 20100301 -- Waar de professionele gastouder tot voor kort geleden nog volop dezelfde aftrekposten genoot als ieder andere freelancer of zzp- er die vanuit huis werkt, zo gemakkelijk zet de belastingdienst nu een streep door zaken als aftrek inventaris en extra kosten voor het bieden van een veilige en gezonde omgeving van het gastkind. De branchevereniging voor Gastouders Bravo, die sinds 2008 bestaat om de professionele gastouder een (politieke) stem te geven, verwacht de komende maanden overspoeld te worden met nieuwe aanmeldingen.

"Op deze manier is het gastouderschap op sterven na dood", aldus Barbara Goedraad, voorzitter van de Branchevereniging voor Gastouders. "Buiten het feit dat ik deze actie van de belastingdienst simpelweg niet snap, vind ik het persoonlijk ook niet kunnen. Iemand die gastouder is en zelf geen kinderen heeft, mag de kinderbox die zij aanschaft voor haar werk niet als investering afschrijven".

De branchevereniging, die sinds 2008 bestaat om de professionele gastouder een (politieke) stem te geven, verwacht de komende maanden overspoeld te worden met nieuwe aanmeldingen. "Wij zijn inmiddels op zoek naar juridische hulp om te bekijken of we hier een stokje voor kunnen steken, want naar mijn mening ruikt dit naar beperking van de ondernemersvrijheid", aldus Goedraad.


Deel: ' De maat is vol bij branchevereniging voor Gastouders '
Lees ook