Belgische Krijgsmacht

Bezoeker

Persmededeling 48 van 10 mei 2002

De Minister van Defensie in Kaboel

Na een bezoek aan het Belgische detachement in Karachi is André Flahaut, vergezeld door Mevr Anne-Marie Lizin, s nachts met een C-130 in Kaboel geland. Om veiligheidsredenen voeren onze C-130s enkel nachtvluchten uit van en naar de Afghaanse hoofdstad. Het risico van afvuren van grondluchtraketten blijft immers groot.

De C-130 had ook twee Peugeot-bestelwagens aan boord. De voertuigen werden aangeboden aan Mevr Sima Samar, Minister van Positie van de vrouw.

Tijdens dit korte bezoek heeft André Flahaut Minister van Defensie Mohamed Fahim kunnen ontmoeten, de sterke man van de nieuwe regering. Mohamed Fahim schetste de toestand van het nieuwe Afghaanse leger en o.a. de uitrustingsproblemen. Hij pleitte voor internationale hulp om het leger van zijn land verder op te bouwen en voor het behoud van een internationale bijstand om de veiligheid in de regio te garanderen. Dit is ook het standpunt van Dhr Brahimi, permanent afgezant van de VN secretaris-generaal in Afghanistan. Volgens hem zou een verhoging van de internationale militaire aanwezigheid ter plaatse en de nodige hulp voor de opleiding van het Afghaanse leger het mogelijk maken om de vrede over het hele land te herstellen. Het is enkel op die voorwaarden dat de heropbouw en de modernisering van Afghanistan mogelijk zullen zijn.

De ministeriële delegatie wordt op 10 mei tussen 17 en 18 uur in de militaire luchthaven van Melsbroek verwacht.

SID
Kwartier Koningin Elisabeth
Tel : 02/701.39.50 - Fax : 02/701.48.62 - email : press@js.mil.be

Deel: ' De Minister van Defensie in Kaboel '
Lees ook