Ingezonden persbericht


Persbericht

De opa van George Bush - strips als onderzoeksjournalistiek

Rotterdam, 6 april 2004 - In de voorjaarseditie van Zone 5300 (verkrijgbaar vanaf 15 april) een bijzondere voorpublicatie van nieuw werk van Marcel Ruijters: de Bush-Nazi-Connectie. Een journalistieke strip waarin Ruijters de activiteiten van de Bush-familie tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de loep neemt.

Prescott Bush, de grootvader van de huidige Amerikaanse president, verdiende als bankier voor de Duitse firma's IG Farben en Thyssen een fortuin, terwijl zijn handelingen onder hoogverraad vielen. Bush en zijn partners werden hiervoor in 1942 al op de vingers getikt, maar gingen verder vrijuit. De Bush-Nazi-Connectie van Ruijters verschijnt in september in 'The Bush Junta', een anthology naar aanleiding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen bij de gerenommeerde uitgeverij Fantagraphics. Onder auspiciën van uitgever Gary Groth en onderzoeksjournalist/stripauteur Mack White belichten internationale stripauteurs (waaronder Aleksandar Zograf, Bill Griffth, Spain Rodriguez, Penny Van Horn, Ethan Persoff en Albo Helm) elk een andere kwestie over deze oppermachtige familie. Onder meer Bush' vage diensttijd, zijn lidmaatschap van de Skull & Bones Society en criminele vrienden komen aan bod in deze bijzondere vorm van stripjournalistiek.

Ook in de voorjaarseditie van Zone 5300:

Van misdaadverslaggever naar bestsellerauteur: Michael Connelly blikt in een exclusief interview terug op een decennium vol thrillers: 'Ik hoop in elk geval aangetoond te hebben dat misdaadromans méér kunnen zijn dan amusement, dan een puzzel'.

Het Nederlandse debuut van de Vlaamse tekenaar Mario Boon: Tussenstop - een roadmovie in stripvorm.

Ziek, een stijlvolle woordloze strip van de Madrileense auteur Olaf.

En nieuwe afleveringen van Haagse Harry, Maaike's Dagboekje, Boerke en de rubriek Fool's Gold, waarin Frits Jonker (bekend van het VPRO-radioprogramma Hall Of Records) en stripauteur Milan Hulsing onontdekte cultuurfenomenen uit het verleden opduiken.

Zone 5300, hét tijdschrift voor nieuwe beeldcultuur, is voor 4,95 te koop bij de betere boekhandel. Een overzicht van verkoopadressen vindt u op het de website:
https://www.zone5300.nl/static/tijdschrift/losseverkoop.html

Zone 5300 is al tien jaar dé autoriteit op het gebied van het hedendaagse beeldverhaal.

https://www.zone5300.nl/

///////////////////////////

Zoekwoorden:

Deel: ' De opa van George Bush - strips als onderzoeksjournalistiek '
Lees ook