TROS


Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 04-02-2009

DE VIS WORDT DUUR BETAALD

In de komende aflevering van DE PALINGSOAP op vrijdag 6 februari viert Gerda Smit haar vijftigste verjaardag in huiselijke kring. Zoon Jan is er helaas niet bij vanwege een televisieoptreden, maar dat maakt hij goed door zijn moeder live op televisie te feliciteren.

Visser Patrick Schilder en zijn vader halen de netten binnen, maar de vangst valt behoorlijk tegen. Er mag nog niet op paling gevist worden, dus blijft het beperkt tot roodbaars. Dat komt palingroker Jan Smit (Pitjes) goed uit, want hij kan in de palingloze maanden wel wat gewone vis gebruiken voor de dagschotel van zijn restaurant.

Jan is het restaurant 'Smit Bokkum' begonnen nadat hij zijn voetbalcarrière door een blessure noodgedwongen moest beëindigen. Een moeilijke periode voor een topsporter die als talentvolle spits bij FC Volendam nog een succesvolle loopbaan in het vooruitzicht had.

In deze wekelijkse reallifesoap volgen de camera's het dagelijkse leven van bekende én onbekende inwoners van het beroemde Volendam. De kijker krijgt de bijzondere verhalen te zien van de gewone inwoners van dit eigenzinnige dorp.

Centraal staan hierbij de plekken die een gemeenschappelijke binding hebben zoals de voetbalvereniging FC Volendam en natuurlijk de beroemde dijk waar iedere toerist geweest moet zijn.

Aan de hand van de bekende Volendammers wordt in deze TROS-serie een aantal markante nog onbekende Volendammers geïntroduceerd. Volendammers die een belangrijke rol spelen bij het in stand houden van de Volendammer identiteit.

Televisie
DE PALINGSOAP
Uitzending vrijdag 6 februari
Nederland 1- 20.30 uur

Deel: ' De palingsoap vrijdag 6 februari 2009 De vis wordt duur betaald '
Lees ook