De smaak van NL: kom aanstaande donderdag proeven in Den Bosch


Wie heeft het lekkerste product van Nederland

EINDHOVEN, 20101019 -- Is het de Fenegriek kaas van Landwinkel Boer Spierings of de Brabantse metworst van Henk's Specialiteitenslagerij die u het water in de mond doen lopen? Worden uw smaakpapillen vol geraakt door de siroop van frambozen en vlierbessen van La Louche culinair? Loopt u warm van de smaak van Tante Jet van de IJsvogel B.V. of gaat u helemaal voor de KellyBronze kalkoen van Flavours of the Farm, de stampbal van EKRA of de saucijs van champignonnetjes van `t Lekker Plekske/De La Creme?

Deze pure, eerlijke producten van Nederlandse bodem zijn allemaal te proeven op 21 oktober in Den Bosch, op de Markt van 9.00 tot 16.00 uur.

Deze heerlijkheden uit het Zuiden strijden met nog 16 andere smaakvolle producten uit Nederland om de titel `Smaakvol 2010', d sterrenstatus voor het lekkerste product van Nederlandse bodem. Het winkelend publiek in Den Bosch krijgt de gelegenheid de acht producten uit Zuid Nederland te proeven en te stemmen op hun favoriet. Bovendien kan iedereen actief meedoen aan het smaakdebat op www.foodlog.nl en via Twitter, waar smaakspecialisten, producenten en consumenten hun mening kunnen geven over authentiek, echt en bijzondere eten.

Lekkerste producten
Vaak wordt gezegd dat er in Nederland weinig echt lekkere producten worden gemaakt, maar daar denken de organisatoren Syntens, de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl heel anders over. Zij willen juiste de lekkerste regionale producten voor het voetlicht brengen en organiseren daarom de landelijke wedstrijd voor ondernemers met een lekker product van eigen bodem. Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt de Smaakvol-erkenning uitgereikt, dit jaar onder het thema `de smaak van NL'. De lekkerste producten strijden op 30 november in Den Bosch om de ultieme smaakerkenning. Met uiteindelijk twee winnaars: de Smaakvol2010, d erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland en de publieksprijs voor de landelijke publieksfavoriet.

Met een bite
De Smaakvol2009 werd vorig jaar in de wacht gesleept door Grunschnabel Ice Laboratories uit Alkmaar. Toen koos Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle het `ijs met een bite' als favoriet en zette het op zijn kaart voor mensen met een lactosevrij dieet. De Publieksprijs werd uitgereikt aan Kaasmakerij Uitentuis voor hun Noordhollandse Messeklever, een jonge kaas van koemelk, bereid volgens een `vergeten' recept.
Meer informatie over de producten, de andere ondernemers, de proefdagen in het hele land en prachtige foto's vindt u op www.syntens.nl/desmaakvanNL.


Deel: ' De smaak van NL kom aanstaande donderdag proeven in Den Bosch '


Lees ook