Persberichten - 04/02/2003

Roularta Media Group - De Streekkrant-De Weekkrant-groep neemt Safe Publi (uitgever van Wetthra) over.

De Streekkrant-De Weekkrant-groep (dochter van Roularta Media Group en de Regionale Uitgevers Groep) heeft alle aandelen van de bvba Safe Publi overgenomen. Safe Publi is in de regio Wetteren en Merelbeke uitgever van de gratis krant Wetthra, met wekelijks 62.000 exemplaren.

De Streekkrant-De Weekkrant-groep verstevigt hiermee haar positie in de regio Gent. De Streekkrant en Wetthra zijn immers complementair :


- Wetthra heeft in de regio Wetteren en Merelbeke een sterke verankering bij

- de lokale middenstander.
- De Streekkrant is marktleider inzake nationale en regionale campagnes en rubrieksadvertenties.

Wetthra zal in de toekomst verder uitgebouwd worden op het bestaande concept (klein formaat, vierkleurendruk, lokale informatie,...). Zaakvoerder Filip Van Hecke en zijn team blijven op post om deze verdere groei mee gestalte te geven.

Wetthra komt de nieuwe groep gratis bladen versterken onder de noemer Extra Net, het nieuwe netwerk van zeer lokale titels op klein formaat die telkens aanvullend zijn bij de regionale edities van De Streekkrant.

De Streekkrant-De Weekkrantgroep is veruit de grootste krantengroep van het land met 3,6 miljoen lezers voor De Streekkrant/De Weekkrant en 1,2 miljoen lezers voor De Zondag.

Bron: Roularta Media Group Provider: Euronext Brussels

Zoekwoorden:

Deel: ' De Streekkrant-De Weekkrant-groep neemt Safe Publi over '
Lees ook