Universiteit van Amsterdam


De studietijd verbeeld in zestien portretten

Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2002

Vanaf maandag 17 juni as. is in het Universiteitsmuseum de Agnietenkapel de fototentoonstelling Terugblikken: de studietijd verbeeld te zien. Zestien prominente oud-studenten van de Universiteit van Amsterdam zijn gefotografeerd met een voorwerp dat voor hen de studietijd symboliseert. De gekozen voorwerpen vertegenwoordigen aspecten van de studie, bijbaantjes, maar ook andere activiteiten buiten de collegebanken. Voor alle voorwerpen geldt dat ze voor hun eigenaren een speciale betekenis hebben, vanwege de persoonlijke herinneringen die eraan verbonden zijn. Op de tentoonstelling zijn portretten te zien van onder andere: Bram Peper, Sacha de Boer, John Jansen van Galen, Brecht van Hulten, Bob Smalhout en Humberto Tan.

De fotos zijn gemaakt door fotografe Yvonne Witte. Zij studeerde in 1996 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar zij Fotografische Vormgeving studeerde. Witte fotografeert bij voorkeur mensen in natuurlijke poses. Dat doet ze onder meer voor Ajax, het Filmfonds en Marie Claire. Meestal gebruikt ze hiervoor haar Hasselbladt. Ze werkt het liefst in kleur en zonder statief.

De tentoonstelling is een initiatief van Bureau Alumnirelaties van de UvA. Oud-studenten van de UvA kunnen de fotos als eersten zien tijdens de eerste Universiteitsdag van de UvA op zaterdag 15 juni as. De tentoonstelling bevindt zich op die dag in de serre van het Atrium, Oudezijds Achterburgwal 237 in Amsterdam. Van maandag 17 juni tot en met vrijdag 30 augustus is de tentoonstelling te bezichtigen in het Universiteitsmuseum De Agnietenkapel, op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.


Locatie: Universiteitsmuseum De Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, Amsterdam.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Alumnirelaties van de UvA, telefoon: 020-525 2138 of e-mail: alumni@bdu.uva.nl. Verwijzingen
Universiteitsdag
Meer informatie
Bron: UvA Persvoorlichting

Deel: ' De studietijd verbeeld in zestien portretten '
Lees ook