Gemeente Den Helder

De taxateurs WOZ op pad in Julianadorp.

betreft:
week: week 05

Zoals u week worden alle panden in onze gemeente opnieuw getaxeerd in het kader van de wet WOZ (wet Waardering Onroerende Zaken). De taxatie wordt uitgevoerd door bureau Houdringe uit Alkmaar. Verspreid door de gemeente worden panden bezocht die representatief zijn voor een bepaalde categorie panden. Panden die bijvoorbeeld recent bij een verkoop betrokken zijn geweest of die in een steekproef zijn uitgezocht. De taxateurs zijn op dit moment aan het werk in Julianadorp. Wat houdt de taxatie in? Tijdens de taxatie bekijkt een taxateur uw pand in eerste instantie aan de buitenzijde. De taxateur beschikt daarbij al over een groot aantal gegevens die wij over uw pand hebben. Dit betreft onder meer gegevens van het Kadaster, luchtfoto's etc.

Het kan zijn dat de taxateur uw pand met een vergelijkbaar pand gaat vergelijken, om op die manier te komen tot een waarde voor uw pand en het vergelijkbare pand.

Wanneer er een taxateur bij u aanbelt, kunt u hem/haar vragen zich te legitimeren. U bent overigens niet verplicht de taxateur binnen te laten, maar voor de voortgang en de zorgvuldigheid van het taxatieproces is het wel van belang dat hij de staat van uw pand kent. Wij hopen dan ook dat wij kunnen rekening op uw medewerking.

Niet alle panden in uw wijk/uw straat worden bezocht. Indien uw pand moet worden bezocht en u bent niet thuis, dan laat de taxateur een berichtje voor u achter.

Vragen?

Hebt u vragen over de hertaxatie, dan kunt u contact opnemen met bureau Belastingen, tel. 671660.

laaste verandering: februari 02, 2000

Deel: ' De taxateurs WOZ op pad in Julianadorp gemeente Den Helder '
Lees ook