De Unie


Laatste Nieuws
De Unie vreest verlies arbeidplaatsen bij Zurich

Capelle aan den IJssel, 17 maart 2003 Vakbond De Unie vreest verlies van arbeidsplaatsen in de Haagse regio wanneer bankverzekeraar SNS Reaal de Nederlandse levens- en particuliere schadeverzekeringen van Zurich Financial Services overneemt en toevoegt aan verzekeringsdochter Hooge Huys. SNS Reaal heeft vandaag verklaard dat de overnamegesprekken in een vergevorderd stadium zijn.

Dennis Kohen (Unie-bestuurder Zurich Nederland) en Wim Brouwer (Unie-bestuurder SNS Reaal Groep) zijn als direct betrokkenen bestuurders van mening dat de voorgenomen overname door Hooge Huys uit bedrijfseconomisch oogpunt geen onlogische stap is, maar dat de overname ten aanzien van de continuïteit van de werkgelegenheid wel vraagtekens oproept.

In verband met ongetwijfeld te behalen synergievoordelen en de recent doorgevoerde reorganisaties binnen de SNS Reaal Groep verwacht De Unie dat overheadfuncties worden weggesneden en portefeuille-activiteiten worden geïntegreerd. Dennis Kohen: Wat de overname precies zal inhouden voor de honderden Zurich werknemers die in Den Haag werken, is daarom zeer de vraag. Als men besluit het werk van Zurich Financial Services te verplaatsen naar Hooge Huys locaties, dan verwacht ik afname van werkgelegenheid en mogelijke verhuizingen en langere reistijden. Ook is de vraag wat er met de resterende Zurich activiteiten gaat gebeuren. Kohen doelt daarmee op internationale en grootzakelijke markt.

De Unie constateert ongerustheid bij haar leden. De overnamepartijen hebben zich nog niet uitgesproken over locaties of over de aanpak van de personele problematiek. Er ontstaan daardoor geruchten dat de continuïteit in Den Haag ter discussie staat. De Unie is van mening dat overnamepartijen op zeer korte termijn helderheid moeten geven en dat de werknemers van Hooge Huys en Zurich Nederland in elk geval een gelijkwaardige positie in het proces moeten hebben. Dat zeggen Kohen en Brouwer.

Op korte termijn voert De Unie gesprekken met Zurich en SNS Reaal. In elk geval zullen er zeer goede afspraken over een flankerend beleid en sociaal maatregelen moeten worden gemaakt. Het bij SNS Reaal Groep geldende Sociaal Plan vormt een goede basis, maar aanvullende afspraken zijn volgens De Unie nodig.

* Intropagina commerciele verzekeringen

maandag, 17 maart 2003

Deel: ' De Unie vreest verlies arbeidplaatsen bij Zurich '




Lees ook