Gemeente Hoorn

9 juli 2002

De Vliegende Hollandse en de Duyfken komen eraan!

In juli zijn er weer diverse VOC-activiteiten. Op 15 juli starten de Mega Summer Games. Vier woensdagen vinden activiteiten plaats met een VOC-tintje.

Duyfken Van 23 juli tot 29 juli doet het VOC-schip Duyfken weer Hoorn aan. Het schip ligt aan het Baatland in Hoorn. Onder leiding van ervaren gidsen is het in Australië gebouwde zeiljacht tussen 10.00 en 17.00 uur te bezichtigen. Toegangsprijzen: 5,- voor volwassenen, 2,50 voor kinderen en 4,- voor groepen.

De Vliegende Hollandse: 25 tot en met 27 juli Verhalenvertelster en actrice Marjo Dames van Stichting Sterk Verhaal vertelt aan boord van de Duyfken het spannende verhaal De Vliegende Hollandse. Het is een familieverhaal voor jong en oud vanaf 4 jaar. Kinderen kunnen meezingen en meespelen. Zittend op het dek van de Duyfken met de klapperende wind, krakende touwen en de deining van de Hoornse golven is het niet moeilijk de illusie van een lange zeereis binnen te stappen. Omdat een meisje in de voorstelling centraal staat is de titel De Vliegende Hollandse geworden. Plaats: op en om het VOC-schip Duyfken aan het Baatland. Gezien vanaf de Oude Doelenkade ligt het Baatland aan de overzijde van het water. Het is bereikbaar via het bruggetje Otto's Brug aan het eind van de Oude Doelenkade. Aanvang: 19.00 uur Toegangsprijs: 4,- voor kinderen, 5,- voor volwassenen Reserveren tot en met vrijdag 19 juli via schouwburg Het Park, telefoon: 0229 212529, aan de kassa of via e-mail: kassa@parkhoorn.nl.

De reserveerlijn/kassa is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

De Vliegende Hollander: 23 tot en met 27 juli De Vliegende Hollander is een muziektheaterspektakel dat op en om het VOC-schip de Duyfken wordt opgevoerd. Het theaterstuk gaat over de eerste Hollandse reis naar Oost-Indië door Cornelis de Houtman en de mythe van De Vliegende Hollander. Theatergroep Nomade, onder leiding van acteur en regisseur Ab Gietelink is gespecialiseerd in historisch theater met een documentaire inslag. Eerdere voorstellingen waren De Heeren XVII (1999), Deshima (2000) en De Holland-Amerika-Lijn (2001). Plaats: op en om het VOC-schip Duyfken aan het Baatland Aanvang: 21.00 uur Toegangsprijs: 7,50 Reserveren tot en met vrijdag 19 juli via schouwburg Het Park, telefoon: 0229 212529, aan de kassa of via e-mail: kassa@parkhoorn.nl.

De reserveerlijn/kassa is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.


Zoekwoorden:

Deel: ' De Vliegende Hollandse en de Duyfken komen eraan '
Lees ook