Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 16 februari 2003

De Wilt springt met Nederlands record naar haar tweede WK Indoor

De Bossche polsstokhoogspringster Monique de Wilt (26) heeft zaterdag 15 februari bij het Nederlands Indoorkampioenschap voor een van de hoogtepunten gezorgd. De Prins Hendrik-atlete kwam in het Belgische Gent over een hoogte van 4,45 meter, een nieuw Nederlands record. Het oude record, 4,44 meter, sprong ze exact een jaar geleden bij indoorwedstrijden in Birmingham.

De Wilt verdedigde haar titel door de regerend outdoorkampioene Sandra van der Geer, die sterk sprong met een nieuw persoonlijk record van 4,25 meter, te verslaan. Ze bereikte daarmee een gedeeld 10e plaats op de Wereldranglijst, en is daar de KNAU voorzien van een startbewijs voor de Wereldindoorkampioenschappen. Deze vinden op vrijdag 14 maart plaats, in het NEC-Stadium in het Engelse Birmingham. Vier jaar geleden bij dezelfde kampioenschappen in Maebashi (Japan), eindigde De Wilt al bij de eerste 17 van de wereld. In voorbereiding op het WK indoor zal de Bossche deelnemen aan wedstrijden in Birmingham zelf (vrijdag 21 februari), en Athene (zondag 2 maart).

Monique de Wilt is overigens eveneens genomineerd voor deelname aan de Wereldkampioenschappen in Parijs, in augustus. Al eerder kwalificeerde haar clubgenoot, marathonloper Luc Krotwaar zich daarvoor.

Naast het goud, keerde ook Jet van Esch met een medaille voor Prins Hendrik huiswaarts. De sprintster won brons op de 200 meter bij het NK veteranen 45 jaar en ouder, met een tijd van 30.98 seconden.

Sterke finaleplaatsen werden ook behaald door clubgenoten als:
* Cor Datema; hij finishte als vierde op de 1500 meter: 3.56.40
* Anne van den Hurk greep ook net naast de medailles. Op de 800 meter werd ze 4e Nederlandse met een persoonlijk record van 2.11.46
* Juniore Dorien Dek eindigde als vijfde op de 400 meter met een tijd van 60.01; in de series liet ze al 59.20 seconden klokken
* De Vughtse Iris Waanders werd vijfde op het hinkstapspringen met 11,36 meter.
* Christel Bertens vestigde zich in de top zes op de 60 meter. De Tilburgse liep een tijd van 7.68 seconden
* Lieke Ondersteijn, een juniore, behaalde de achtste klassering op het polsstokhoogspringen, met een fraaie hoogte van 3,05 meter.

* Rob Bravenboer en Inge Nijhoving hebben met elecante voorsprong de jublieumeditie van de Lunettencross van Prins Hendrik Vught gewonnen. De lopers uit de groep van Tonnie Dirks wonnen zondag 16 februari de thuiscross met overmacht. Prins Hendrik-lid Rob Bravenboer, uit Tilburg, wist een tweegevecht met Koos Verweij van O.S.S.-Volo in de tweede helft van de wedstrijd naar zich toe te trekken. Bravenboer kwam op een hard crossparcours van 11060 meter na 36 minuten en 51 seconden over de finish, met een voorsprong van 24 seconden op Verweij. Inge Nijhoving, clubgenote van Bravenboer, had weinig tegenstand op de Vughtse heide, en liep over de 4740 meter lange cross een tijd van 17 en een halve minuut. De 60e Lunettencross was de finalewedstrijd van het Brabant NoordOost Crosscircuit. In twee maal tien categoriën werden in Vught het eindklassement opgemaakt. Bij de vrouwen senioren was José van Hedel van Prins Hendrik winnares; zij behaalde 2744 punten in haar beste 3 van de 4 wedstrijden de ze gelopen had. Bij de mannen won Koos Verweij dit BNO-circuit. Hij verzamelde 2979 punten, op een maximaal totaal van 3000 punten.
* Vivian Ruijters is zondag 16 februari als tweede Nederlandse op de 30 kilometer van Schoorl gefinisht. In de 26e editie van de Groet uit Schoorl Run moest de Eindhovense de meerdere erkennen in Irma Heeren die won in een tijd van 1 uur 46 minuten en 22 seconden. Ruijters had 1.52.01 nodig, in haar laatste wedstrijd voordat ze op hoogtestage in Kenia gaat. Zowel Heeren als Ruijters starten bij het Nederlands marathonkampioenschap, in april in Rotterdam. Bij de mannen was Stan Rijken vierde. De Prins Hendrik-loper uit Den Dungen finishte met een tijd van 1.37.43, waarmee hij een voorsprong had van 77 seconden op zijn clubgenoot Michiel Otten, die vijfde werd. Addy de Kort (9e), en Frans Roelofs (14e) finishte ook hoog in het seniorenklassement. EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR-medewerker (atletiek), Jeroen de Wilt (tel. na 18.00u: 073-6420441)

Deel: ' De Wilt springt met Nederlands record naar haar tweede WK Indoor '
Lees ook