De Zero2jazz sessie, nieuw maandelijks walhalla voor muzikanten


Dinsdag 5 februari speciale editie: “The Red Dress Session” in Jazzclub de Badcuyp in Amsterdam (op de geheime tweede verdieping)

AMSTERDAM, 20130129 -- Een feest voor het oor! Dat is de Zero2Jazz sessie, elke eerste dinsdag van de maand in Jazzclub de Badcuyp in hartje Amsterdam. Op dinsdag 5 februari viert de sessie haar 5e editie, en dat doet ze met een speciaal thema-editie: The Red Dress edition. Wie kent niet het iconisch beeld van de jazz-zangeres? Voor de dames de ideale gelegenheid om zelf in de huid te kruipen van de in het rood gehulde, jazzy femme fatale en het podium te veroveren, en voor de mannen geldt uiteraard ook een jazzy dresscode namelijk: sharply dressed man. (uitleg op de website).

De vaste Zero2jazz band, onder leiding van gastheer en saxofonist James Dokes, wordt tijdens deze speciale editie bijgestaan door vocaliste Lorrèn Rettich (o.a. bekend van de maandelijkse Sunday Sessions with Lorrèn in de North sea Jazz club) en op trompet door: Radio 6 Jazz en Soul talent Teus Nobel (o.a. bekend van: Caro Emerald, het Kyteman orkest, Qeaux Qeaux Jones en zijn eigen Liquid Music Quintet).

“Bomvol sfeer, en bomvol muziek!”, zo omschijft gastheer James Dokes zijn sessies, maar het bijzondere is het unieke concept achter het maandelijkse muziekfeestje. Zero2Jazz is  een broedplaats voor aanstormend talent. Een brugsessie, met begeleiding van een professionele huisband en dus gericht op stimulans voor alle niveaus. Van nul tot jazz, de naam zegt het al. Een ontmoetingsplek en platform waarbij zowel beginners als de betere amateurs het podium kunnen delen met profs. Het ene moment vliegen de vonken er vanaf met muziek op het hoogste niveau, even later wordt er luid gejuicht voor iemand die voor het allereerst eerst het podium op stapte en zichtbaar apetrots is op zijn prestatie.

Het geheim van de Zero2jazz sessies, waar overigens veel publiek op af komt, zit ‘m in twee duidelijke podiumregels: 1: deelnemers kennen het nummer (of de nummers) die zij willen spelen uit het hoofd en 2: Ze nemen het spelen serieus en gaan vol passie voor een geweldige performance. Resultaat: een afwisselende sessie waar de vonken van af van af vliegen!

Zero2Jazz sessie.
Elke eerste dinsdag van de maand
Aanvang: 20:00- 01:00 uur

Dinsdag 5 februari speciale editie:
“The Red Dress Session” @ Jazzclub de Badcuyp in Amsterdam (op de geheime tweede verdieping)

Line up:
James Dokes (Host) Tenor Saxophone
Mateusz Puławski - Guitar
Martin van Veen - Keys
Marcin Gontarek - Bass
Ignat Matjukov – Drums

Speciale gasten:
Lorrèn Rettich (Vocals)
Teus Nobel (Trompet & Flugel hoorn)
(Er is nog een verassing) Vocals


Entree: bepaal zelf wat je geeft.

Meer info: www.zero2jazz.com & www.badcuyp.org


Deel: ' De Zero2jazz sessie, nieuw maandelijks walhalla voor muzikanten '
Lees ook