Anti Racisme Informatie Centrum


De illegale Werkelijkheid


9 februari 1999

De Rode Hoed
Keizersgracht 102
Amsterdam

Ruim tweederde van de Nederlanders meent dat er een relatie bestaat tussen de toegenomen criminaliteit en de komst van van vreemdelingen. Dat bleek uit een recente enquête van dagblad Trouw. Maar bestaat die relatie echt? Wat weten we eigenlijk over illegalen? Hoeveel zijn het er en waar leven ze van?

In een sfeer van verminderde tolerantie en een restrictiever overheidsbeleid ten aanzien van vreemdelingen, opereren talloze organisaties die zich het lot van illegalen aantrekken. De vraagt dringt zich op of het wel zin heeft mensen te helpen die in een schier uitzichtloze situatie verkeren. Bied je illegalen dan niet slechts ijdele hoop? Is het niet slimmer om met de illegalen te praten over remigratieprojecten?

Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens het debat 'De illegale Werkelijkheid', dat zich beweegt tussen de feitelijkheden over de illegale werkelijkheid en een discussie over de te volgen strategieën. Het debat wordt gevoerd door o.a. Godfried Engbersen (Erasmus Universiteit), Frank van Haren (advocaat, gespecialiseerd in vreemdelingen- en asielrecht), Ahmed Aboutaleb (directeur Organisatie bij FORUM), Michel Peters (Justitia et Pax), Hans Wemmers (Mensen in Nood), Rick van Amersfoort (Autonoom Centrum) en Toni Kofi (Stichting Afrika Naast De Deur). Gespreksleider is Godelieve van Heteren.

Toegang: gratis
Nadere informatie: De Rode Hoed, Myrle Tjoeng, tel. 020 - 6385606

Deel: ' Debat De illegale Werkelijkheid '
Lees ook