Ingezonden persbericht

PERSBERICHT WEEK 7

St Utrechts Debatcentrum TUMULT organiseert op vrijdag 14 februari van 22.00-23.30 uur in Toque Toque, Oudegracht 138, Utrecht, toegang vrij:

THE HAPPY SINGLE

Debat: Dertigers op zoek naar geluk

Single zijn is in! Televisieseries als Sex and the City, Ally McBeal en Rozengeur & Wodka Lime tonen ons het het spannende leven van eenpersoonshuishoudens. De Volkskrant organiseert de Lekker Single-feesten, zoals ook op diezelfde Valentijnsavond even verderop aan de Oudegracht, in de Winkel van Sinkel. Waren alleenstaanden tien jaar geleden nog zielig en mislukt in het leven, anno 2003 is de single happy en geslaagd! Toch? Onder leiding van journaliste Babette Niemel discussiëren: Ingmar Heytze, dichter en Happy Single, Jan Latten, sociaal-demografisch onderzoeker en trendwatcher m.b.t. relatievorming bij het Centraal Bureau voor de Statistiek en Carolien Roodvoets, psychotherapeute, zij schreef Nu alleen de liefde nog. Over vrouwen die in alles geslaagd zijn behalve...

Reclamemakers, supermarkten en de media richten zich steeds meer op de almaar groeiende groep alleenstaanden. In Nederland zijn er ruim 2 miljoen singles. In 2015 zouden dat er zelfs 3 miljoen zijn. Een vijfde deel van de dertigers heeft geen vaste partner en het merendeel daarvan geeft aan dat geen probleem te vinden. Vooral de jonge werkende single vrouwen zeggen niet hard op zoek te zijn: als kostwinner is de man allang niet meer nodig en sex is overal te krijgen. Een potentiële partner moet wel heel bijzonder zijn wil de jonge succesvolle vrouw tijd voor hem vrijmaken. Toch maken de singles uit bovengenoemde tv-series niet altijd een vrolijke indruk. Regelmatig zien we huilende en wanhopige vrouwen die niets liever willen dan gesetteld zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat singles vaker ongelukkig zijn. Ze zijn bovendien ongezonder. Is de happy single een keurslijf aan het worden? Mag je nog wel unhappy zijn als single? En is er een verschil tussen vrouwelijke en mannelijke alleenstaanden? Wat betekent het grote aantal alleenstaanden bovendien voor de toekomst, bijvoorbeeld woningnood, in Nederland?

Voor reserveringen of meer informatie: 030 2332430 of www.TUMULTdebat.nl.

Niet voor publicatie
Mocht u vragen hebben over TUMULT of dit persbericht dan kunt u altijd contact opnemen met Fetsje Luimstra tel. 030 2332430. Via dit telefoonnummer kunt u tevens perskaarten reserveren.

Deel: ' Debat 'Dertigers op zoek naar geluk' in Utrecht '
Lees ook