Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 15

Debat
IS DE EURO EEN DAALDER WAARD?
De EU in ons dagelijks leven.

In 2004 treden tien nieuwe landen toe, er vinden verkiezingen voor het Europees parlement plaats, Nederland vervult het EU voorzitterschap, en er moet besloten worden over Turkijes lidmaatschap. Maar 47% van de Nederlanders voelt nauwelijks verbondenheid met de EU, en 44% noemt zich nooit Europeaan, slechts Nederlander. Is de EU nog steeds een ver van mijn bed show? Debatcentrum TUMULT organiseert op dinsdag 6 april een debat om 20.00 uur, in de Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht. Toegang vrij. Deze avond vindt de presentatie van de Opinie Wijzer van het IPP plaats.

Onder leiding van Nel van Dijk, directeur Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), worden Kathalijne Buitenweg, lijsttrekker GroenLinks Europese verkiezingen, Hans van Baalen, Tweede Kamerlid VVD, Edith Mastenbroek, kandidaat Europarlementariër PvdA, Jeroen Torenbeek, directeur Buro Buitenland Universiteit Utrecht en Wibo Koole, Consumentenbond, aan de tand gevoeld over: Europese ambities en de financiering daarvan en De invloed van de EU op ons dagelijks leven.

De Europese Unie speelt een steeds belangrijkere rol. Alleen al omdat zo'n 50% van de wetgeving tegenwoordig in Brussel wordt voorbereid. Wat merken wij hier nu van in ons dagelijkse leven, en wat in onze portemonnee? Worden we beter van de EU of worden we vooral opgezadeld met te veel overbodige wetgeving en toenemende kosten? Om het publieke debat hierover aan te zwengelen ontwikkelde het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), bekend van de StemWijzer voor de Nederlandse verkiezingen, de Opinie Wijzer, een internetsite (www.publiekdebateuropa.nl ) waarop ieder zijn of haar mening over Europese Unie kan geven. De Opinie Wijzer kan ter plaatse door de aanwezigen worden ingevuld.

TUMULT & Instituut voor Publiek en Politiek
Dit is het eerste in een serie debatten onder de noemer: TUMULT gaat Europa in.

Voor reserveringen of meer informatie: 030 2332430 of www.TUMULTdebat.nl.

Niet voor publicatie
Mocht u vragen hebben over TUMULT of dit persbericht dan kunt u altijd contact opnemen met Fetsje Luimstra tel. 030 2332430. Via dit telefoonnummer kunt u tevens perskaarten reserveren.

St. Utrechts Debatcentrum TUMULT
bezoekadres: Zuilenstraat 50
postadres: Postbus 411, 3500 AK, Utrecht
t. 030 2332430 f. 030 2232581
e-mail: info@tumultdebat.nl
website: http//www.TUMULTdebat.nl


Deel: ' Debat in Utrecht over de Euro '
Lees ook