Gemeente Den Haag


24 juni 1999

DEBAT OVER THEMA "NAAR EEN SAMENLEVING VOOR ALLE LEEFTIJDEN".

Het jaar 1999 is door de Verenigde Naties uitgeroepen als het Internationale Jaar van de Ouderen. Het centrale thema is: " Naar een samenleving voor alle leeftijden". De Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn organiseert samen met de Stedelijke Ouderen Commissie een debat over dit thema. De organisatoren nodigen voor dit debat uit Hagenaars van 55 jaar en ouder en jongeren tussen 15 en 25 jaar. Het debat vindt plaats tijdens de Haagse Ouderendag in de raadzaal van het stadhuis op zaterdag 2 oktober 1999 van 12.00 tot 17.00 uur. Met deze activiteit zal het jaar van de ouderen worden afgesloten.

Het debat.

De gemeente Den Haag wil Haagse ouderen en jongeren de mogelijkheid bieden een mening te geven over het huidige ouderenbeleid. Tijdens het debat zullen verschillende onderwerpen van het Haagse ouderenbeleid aan de orde komen. Ouderen en jongeren zullen debatteren over hun belevingswereld, problemen en mogelijke oplossingen ten aanzien van de onderwerpen Wonen, Zorg, Inkomen, Eenzaamheid, Sociale Veiligheid en Mobiliteit. Het debat wordt gesplist in drie delen. In elk deel komen twee van de onderwerpen aan de orde. Op deze wijze wil de gemeente vanuit de bevolking nieuwe inzichten verkrijgen over het thema van de bijeenkomst. Aan het eind van iedere discussie zullen vertegenwoordigers van de gemeente een korte reactie per onderwerp geven.

Uitnodiging.

De Haagse bevolking, 15 tot 25 jarigen en ouder dan 55 jaar, wordt van harte uitgenodigd aan dit debat deel te nemen. Hoe groter de opkomst hoe boeiender en nuttiger de discussies zullen zijn. U kunt zich voor het debat aanmelden door voor 1 augustus a.s. een aanmeldingsformulier aan te vragen bij het Centraal Informatie Punt Ouderen, het CIPO. Adres CIPO: Stadhuis, Spui 70, 2511 BT Den Haag; tel.nr. 070 - 364.3818

Deel: ' Debat "Naar een samenleving voor alle leeftijden" '
Lees ook