Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 21

NIEUWE WIJK NIEUWE KANSEN

Debat - Leidsche Rijn; een tussensta(n)d.

Waar mensen plezierig wonen. Dat is de slogan van de wijk Leidsche Rijn. Maar mensen willen meer dan alleen maar wonen. Mensen willen zich ook vermaken in hun wijk, willen andere bewoners kennen in hun wijk. Willen trots zijn op hun wijk. Utrechts debatcentrum TUMULT organiseert een debat in de serie TUMULT naar de wijk op woensdag 19 mei, 20.00- 21.30 uur. Locatie: Cluster Voorn, Akkrumerraklaan 111, Leidsche Rijn, Utrecht. Toegang vrij. Reserveren/informatie:030-2332430/ www.tumultdebat.nl/ info@tumultdebat.nl

In het forum: Walther Lenting, wethouder Gemeente Utrecht, Heinz Schiller, directeur SMOL, Hans Biemans, voorzitter wijkraad Leidsche Rijn en Pieter Hooimeijer, hoogleraar demografie Universiteit Utrecht. RTVUtrecht presentator Michael Magielse leidt de discussie. Pieter Hooimeijer geeft een korte inleiding.

De uitbreidingswijk Leidsche Rijn zou het toonbeeld van een nieuwe wijk worden; werken en wonen door elkaar, een hoogstaand cultureel aanbod, een gemixt bestand aan woningen, assertieve burgers die voor zichzelf opkomen en voor elkaar. Maar de interculturalisatie van de wijk laat op zich wachten. De eerste hangjongeren hebben al voor overlast gezorgd in Parkwijk. Veel oud-bewoners van Kanaleneiland en Overvecht voelen zich bekocht; zij dachten aan hun buurt ontsnapt te zijn, maar wonen nu weer tussen oude buurtbewoners. En de integratie van de oude kernen Vleuten en De Meern in de nieuwbouw lijkt onbegonnen werk. Maar er zijn ook lichtpunten: er bestaan al bewonersinitiatieven, zowel van autochtone als allochtone kant. Bereiken zij de buurtbewoners? Krijgen zij steun van de Gemeente? Of wil de Gemeente de wijkontwikkeling liever in eigen hand houden?

Dit is het derde debat in een nieuwe serie TUMULT naar de wijk. TUMULT & De Utrechtse Mix, Project Interculturalisatie Gemeente Utrecht & Fonds Sociale Integratie Gemeente Utrecht & K.F. HeinFonds

Niet voor publicatie
Mocht u vragen hebben over TUMULT of dit persbericht dan kunt u altijd contact opnemen met Fetsje Luimstra tel. 030 2332430. Via dit telefoonnummer kunt u tevens perskaarten reserveren.

St. Utrechts Debatcentrum TUMULT
bezoekadres: Zuilenstraat 50
postadres: Postbus 411, 3500 AK, Utrecht
t. 030 2332430 f. 030 2232581
e-mail: info@tumultdebat.nl
website: http//www.TUMULTdebat.nl


Deel: ' Debat over Leidsche Rijn; een tussensta(n)d '
Lees ook