Ingezonden persbericht


Persbericht

Haren, 11 juli 2002

Debat over regeerakkoord en Waddenzee van start


- Regeerakkoord zet deur naar gasboren op een kier -
Vandaag, 11 juli 2002, start op www.waddenzee.nl het actuele debat over het nieuwe regeerakkoord en de Waddenzee.

In de aanloop naar het nieuwe regeerakkoord is op waddenzee.nl een heftige discussie gevoerd over wel of niet gasboren in de Waddenzee. Zijn er nu ecologische gevolgen of niet? Een half jaar geleden stemde de Tweede Kamer nog tegen gasboren. CDA, LPF en VVD zetten in het regeerakkoord de deur naar gasboren op een kier. Iets dat heftige reacties oproept zowel bij de oppositie als de milieubeweging.

Discussieer mee over het regeerakkoord en de Waddenzee. Klik op www.waddenzee.nl /discussie politiek en Waddenzee en reageer op de stelling van Siem Jansen, CDA gedeputeerde Friesland en voorzitter stuurgroep Waddenprovincies: "De argumenten in het regeerakkoord over het stopzetten van experimenten met gasboringen deugen niet."

Met waddenzee.nl streeft de overheid naar één loket voor kennis en informatie over het waddengebied. Het programmabureau InterWad verzorgd via waddenzee.nl de informatie en communicatie over waddenbeleid op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Per 1 maart 2002 is InterWad een onderdeel van ICTU. De stichting ICTU inspireert en stimuleert op initiatief van Minister Van Boxtel de digitalisering van de Nederlandse overheid.

Meer informatie?

Mail of bel programmabureau InterWad:

info@waddenzee.nl

T 050-5331381 (Denise van Heijningen)

Deel: ' Debat over regeerakkoord en Waddenzee van start '
Lees ook