Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

Den Haag, 5 september 2001

POLITIEK IS OOK VRIJWILLIGERSWERK

DEBAT TUSSEN DE VOORZITTERS VAN CDA, VVD, D66, GROENLINKS EN PvdA

Op zaterdag 8 september 2001 vindt een bijzonder lagerhuis debat plaats in Amsterdam. Dit debat, georganiseerd door de Opleidingsinstituten van PvdA, VVD, CDA, D66 en GroenLinks, zal grotendeels in het teken staan van vrijwilligers in de politiek. Aanleiding hiervoor is dat het jaar 2001 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van Vrijwilligers. Het debat is opgedeeld in drie rondes waarbij verschillende stellingen aan de orde zullen komen. Een van de rondes is een debat tussen de partijvoorzitters Marnix van Rij (CDA), Ruud Koole (PvdA), Bas Eenhoorn (VVD), Gerard Schouw (D66) en Mirjam de Rijk (GroenLinks). Zij zullen discussiëren over de stelling "Politieke partijen blijven altijd". De verschillende debatrondes worden geïntroduceerd middels een toepasselijke column.

Wim Deetman, burgemeester van Den Haag en voormalig voorzitter van de Tweede-Kamer, zal optreden als voorzitter. Een deskundige jury, bestaande uit Joop van den Berg, hoofddirecteur van de VNG, en Tineke Lodders, CDA-senator en voorzitter van het Comité voor het Internationaal Jaar van Vrijwilligers, zal uiteindelijk commentaar geven en een debatwinnaar uitkiezen.

Het programma duurt van 13.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in de Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam. Voor het volledige programma zie hierna.

Voor nadere informatie: Annet Doesburg (Opleidingsinstituut CDA) 06-53 65 18 80
PROGRAMMA

debat in het kader van

Het jaar van de vrijwilligers

8 september 2001

Rode Hoed te Amsterdam

Dagvoorzitter: Wim Deetman (burgemeester Den Haag)

Juryleden van het forumdebat: Joop van den Berg ( hoofddirecteur VNG) en Tineke Lodders (voorzitter Comité voor het Internationaal Jaar van Vrijwilligers)

13.00 uur Binnenkomst met kopje koffie of thee

13.30 uur Opening door Wim Deetman

13.35 uur Column door Tineke Lodders over de stelling 'Lokale politiek moet een zaak van vrijwilligers blijven'

13.40 uur Aansluitend 1ste debatronde met:

Berry Groen (burgemeester Uithoorn, GL ) Guusje ter Horst (burgemeester Nijmegen, PvdA) Erik Postma (burgemeester Beemster, D66) Marja van Bijsterveld (burgemeester Schipluiden, CDA) Harro Hogerwerf (deelraadswethouder Amsterdam (CDA)

14.25 uur Column door Tanja Jadnanansing (oud-directeur The Site, manager diversiteit NOS) over de stelling 'Jongeren krijgen geen plaats in de politiek'

14.30 uur Aansluitend 2de debatronde met jonge politici:

Bart Heller (GL), Fadime Orgü (VVD), Michiel van Hulten (PvdA), Femke Halsema (GL), Loek Schueler (CDA), Hester Maij (CDA), Stefanie van Vliet (D66) en Lousewies van der Laan (D66)

15.15 uur Zeepkist: mevrouw Meuwisse, winnaar Thorbeckedebat

15.20 uur Column door Joop van der Berg over 'Politieke partijen blijven altijd'

15.25 uur Aansluitend 3de debatronde met partijvoorzitters:

Bas Eenhoorn (VVD), Ruud Koole (PvdA), Marnix van Rij (CDA), Mirjam de Rijk (GroenLinks), Gerard Schouw (D66)

16.15 uur Prijsuitreiking

16.30 uur Borrel

Organisatie en idee: Opleidingscentra van CDA, D66, GroenLinks, PvdA en VVD

Deel: ' Debat voorzitters CDA, VVD, D66, GroenLinks en PvdA in A'dam '
Lees ook