Ingezonden persbericht

Debitel Nederland neemt 100% belang in Talkline Nederland

HOOFDDORP/BAARN, 12-10-2001 --
debitel Nederland BV heeft overeenstemming bereikt met het Deense TDC over de overname van Talkline Nederland BV. debitel verstrekt hiermee haar positie als de grootste onafhankelijke telecomaanbieder op de Nederlandse markt. De partijen zijn overeengekomen geen mededelingen te doen over de overnamesom, die debitel uit eigen middelen zal financieren.

Met de overname van Talkline neemt debitel volgens Ron du Croix, algemeen directeur van debitel Nederland BV, een belangrijke strategische stap: "Talkline staat bekend om zijn sterke positie in de zakelijke markt die nu samen verder kan worden uitgebouwd; daarbij kan debitel nu nog meer profiteren van schaalvoordelen, de vakkennis van Talkline op het gebied van zakelijke klanten en een nog betere toegang tot dealerkanalen." De overname past in de groeistrategie van debitel, dat haar markpositie eerder versterkte door de overname van Cellway in 1998.

De overname heeft voor Talkline geen directe gevolgen. Wel worden de directietaken overgenomen door het directieteam van debitel. De merknaam Talkline en het succesvolle productaanbod blijven vooralsnog gehandhaafd. Het is de intentie op langere termijn de activiteiten van debitel en Talkline volledig te integreren.

Edjan van der Heide, Marketing Director van Talkline: "Voor onze klanten en dealers blijft voorlopig alles bij het oude. debitel en Talkline gaan in de komende maanden werken aan een krachtige organisatie die klaar is voor de toekomst en waarbij aandacht voor personeel, dealer en klant voorop staat."

Conform de wettelijke voorschriften is de overeenstemming over de overname gemeld aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

Noot voor redacties:

Deel: ' Debitel Nederland neemt 100% belang in Talkline Nederland '
Lees ook