Debuut dyslectische schrijfster: makkelijk leesbaar dyslexielettertype


Renske Jansen (1991) heeft het boek 'Rosita en de brief voor Sinterklaas' geschreven. Eveneens in een makkelijk leesbaar lettertype voor dyslectici

AMSTERDAM, 20150902 -- Van jongs af aan bestond het leven van Jansen (1991) voornamelijk uit boeken. Ze kon volledig opgaan in de prachtige verhalen die ze las. En dat wilde zij ook: verhalen schrijven. Maar ze kreeg altijd te horen dat zij nooit auteur kon worden. Ze heeft namelijk dyslexie.

Jansen: 'Ik kon het gewoon niet laten en bleef met heel veel plezier verhalen schrijven. En ook al kostte het mij misschien meer moeite, ik bleef geloven in mijn droom en wilde het niet opgeven."

Uitgeverij De Graveinse Abeel zag potentie in het verhaal en besloot het uit te geven.

De illustraties zijn gemaakt door de kunstenaar Roeland van der Kley die al sinds 1979 van schilderen en illustreren zijn werk heeft gemaakt. Hij staat vermeld in meerdere tijdschriften en gidsen en exposeert permanent bij galerie Tres Art in Breda, en houdt vele losse exposities, ondermeer in de Kunstroute in Brabant. In de media wordt regelmatig naar zijn werk verwezen.

Het boek verschijnt eveneens in een uitgave dat een lettertype heeft dat makkelijk leesbaar is voor lezers met dyslexie. Dit lettertype is ontwikkeld door Uitgeverij De Graveinse Abeel in samenwerking met kinderen die dyslexie hebben.

Het boek: Rosita woont met haar hond Bliksem bij haar oma. Haar ouders zijn met een circus mee en hebben beloofd dat ze haar snel op komen halen. Rosita gaat naar de intocht van Sinterklaas om hem en zijn Zwarte Pieten voor het eerst in het echt te zien. Haar oma krijgt echter een ongeval. Als Rosita haar in het ziekenhuis bezoekt, geeft haar oma haar een brief. Een brief voor Sinterklaas. Als haar oma overlijdt staat Rosita er alleen voor. Ze wordt naar een tehuis gebracht, maar ontsnapt daaruit. Ze gaat, samen met Bliksem, op zoek naar Sinterklaas. Maar waar woont Sinterklaas? En wat staat er in de brief? En zal ze haar ouders ooit nog zien? Zal alles nog wel goed komen voor het pakjesavond is?

Titel: Rosita en de brief voor Sinterklaas
Auteur: Renske Jansen
Illustrator: Roeland van der Kley
ISBN: 978-94-6260-032-4
Aantal bladzijden: 148

Groteletter
ISBN: 978-94-6260-092-8
Aantal bladzijden: 196

Dyslexie
ISBN: 978-94-6260-033-1
Aantal bladzijden: 172

Uitvoering: paperback
NUR: 282, 283
Genre: fictie kinderen, Sinterklaasverhaal
Prijs: 14,95

Meer informatie:
http://www.degraveinseabeel.nl/renskejansen_rositaendebriefvoorsinterklaas.html
https://www.facebook.com/renskejansenschrijft/timeline
http://www.atelierroelandvanderkley.nl/


Deel: ' Debuut dyslectische schrijfster makkelijk leesbaar dyslexielettertype '
Lees ook