Ingezonden persbericht


Amsterdam, 31 oktober 2014

-- PERSBERICHT -
Debuut EP van Nederlandse singer /songwriter Nikki Dae binnen op #5 in iTunes album chart
EP Lone Wolf Teaser

De debuut EP 'Lone Wolf' van de Nederlandse singer /songwriter Nikki Dae is vandaag op nummer 5 binnen gekomen in de iTunes album chart. Het nieuwe talent bracht in mei haar eerste single 'Rebellions' uit en komt vandaag niet alleen met haar follow up single 'Lone Wolf', maar tevens met een gelijknamige EP bestaande uit vijf liedjes. Alle liedjes op de EP zijn van de hand van Nikki Dae zelf in samenwerking met verschillende songwriters waaronder Martijn Spierenburg (Within Temptation), Ashley Hicklin (o.a. Tom Dice) en Xerxes Naseri. De EP is geproduceerd door Jantine Heij, die tevens meeschreef aan 'Rebellions' en 'Lone Wolf'.

Nikki over 'Lone Wolf': De single Lone Wolf kenmerkt de muziek die ik het liefste schrijf. Het is mysterieus, gebaseerd op gevoel, sfeer en persoonlijkheid, dingen die ik zoveel mogelijk probeer uit te drukken in mijn muziek. Alle nummers op de Lone Wolf EP liggen dicht bij mezelf. Het schrijven met zeer indrukwekkende songwriters heeft ervoor gezorgd dat dit eindresultaat bereikt is. Ik probeer in mijn teksten zoveel mogelijk de situaties die ieder mens wel eens heeft meegemaakt, aan te raken en in een verhullend jasje te stoppen. Zo kan iedereen het nummer op zijn of haar eigen manier interpreteren.

Nikki's eigen muzikale voorbeelden zijn bands als The Script, maar ook artiesten als Lorde en Ellie Goulding. Qua stijl valt haar muziek onder pop, met zeker ook elektronische invloeden. Haar eerste single 'Rebellions' werd gemixt in Engeland door Cenzo Townshend, bekend van zijn werk met U2, Snow Patrol en Florence & The Machine. Nikki Dae: "Ik hou van muziek die iedereen begrijpt, waar een begin en einde aan zit. Maar mijn werk is tegelijk een tikje mysterieus, een beetje donker, er zit een randje aan." Op YouTube zijn nog steeds filmpjes te vinden waarop Nikki met alleen haar gitaar prachtige covers zingt; het soort muziek waarmee ze werd ontdekt door haar huidige platenmaatschappij Cloud 9 Music.

'Lone Wolf' is vandaag in release gegaan is vanaf vandaag verkrijgbaar op iTunes en alle andere downloadportals.

www.nikkidae.com
www.youtube.com/nikkidae
www.facebook.com/nikkidae


- EINDE PERSBERICHT -

Zoekwoorden:

Deel: ' Debuut EP van Nikki Dae binnen op #5 in iTunes album chart '


Lees ook