Debuut Petra M. Heerenwaaijer, gedichten over de onmogelijke liefde


Uitreiking eerste exemplaar 30 mei Selexyz Tilburg

TILBURG, 20100502 -- Het debuut van Petra M. Heerenwaaijer, getiteld 'Naar je toe - Van je af - Onderweg' wordt zondagmiddag 30 mei 2010 vanaf 14.00 uur gepresenteerd en gesigneerd in de boekwinkel Selexyz Gianotten in de Emmapassage in Tilburg. Uitgeverij Lipari b.v. uit Vleuten, gespecialiseerd in pozie en ideen laat met Petra M. Heerenwaaijer zien dat er veel dichttalent in Nederland is. De authenticiteit van dit debuut, de ruwe randen van haar gevoelens raken elke lezer direct. Hebben we niet allemaal een keer kennisgemaakt met de Onmogelijke Liefde?

Achter het pseudoniem van de dichteres schuilt een jonge vrouw, een actrice, een levend standbeeld. Ze heeft zoveel mensen vanuit stilte geobserveerd, heeft haar TV-debuut al eens gemaakt en kan met wat make-up en kleding veranderen in een geloofwaardige keizerin. Ze woont in Tilburg, maar is eigenlijk altijd onderweg.

Ed Figee, politiek adviseur voor de provincies Gelderland en Overijssel, heeft de volgende recensie geschreven: "...het boekje leest als drie grote gedichten omdat het eigenlijk drie bundeltjes zijn... Gedichten als een levend standbeeld waar de willekeurige passant zijn oog op laat vallen, blijft staan, toekijkt, wellicht bevangen raakt door onverwachtse zeggingskracht en dan denkt: wat mooi eigenlijk...."

Bij wijze van voorbeeld:

ik hou van het eind van het perron
het heeft iets rustieks
het uitzicht verdwijnende sporen
nooit een eindstation
altijd een doorgaande weg
uiteindelijk
de vuistdikke sneeuw nog onbelopen
maagdelijk
ook al is het middag
hier op het eind was niemand nog
dan ik met bergschoenen
in knoepend maagdelijke sneeuw

zomers groeit hier gras tussen de tegels
nu slechts hier en daar een dorre tak
een bruine spriet
zomers kruipen hier tussen de bielzen
gemuteerde muizen kleine oren grote ogen
nu slechts een dik pak sneeuw als troost
de dode duif bedekkend
beschermend tegen de dreiging
van de goederentreinDeel: ' Debuut Petra M. Heerenwaaijer, gedichten over de onmogelijke liefde '
Lees ook