Ingezonden persbericht


Excelsior Recordings

28 februari 2013
Persbericht

+++ En nogmaals een persbericht over Tangarine? In de vorige ontbrak o.a. informatie over de tour van Tangarine. Bij deze de juiste versie. Excuses voor het ongemak. +++

Debuutalbum Seek & Sigh van Tangarine op 12 april uit Toer langs alle provincies om de plaat voor te stellen aan trouwe fans Albumpresentatie op 22 april in Bitterzoet, Amsterdam

Tangarine, dat zijn Sander & Arnout Brinks. Ook wel: de hardst werkende tweeling van Nederland. Op 12 april brengt het duo hun langverwachte debuutalbum Seek & Sigh uit via Excelsior Recordings. In de twee weken voor de release gaat de tweeling het hele land door om in iedere provincie hun plaat al voor te stellen aan hun meest trouwe fans. Want al jaren reizen ze stad en land af en regelden ze alles zelf. 'Onze touragenda bestond uit dorpshuizen, huiskamers en wijkcentra, van Almkerk tot aan Zeerijp. We creëerden ons eigen podium, verkochten onze eigen tickets, waren roadie, licht- en geluidsman, zetten de stoelen klaar en veegden uiteindelijk zelf de vloer schoon.' Om de iedereen te bedanken die afgelopen jaren hun deuren voor ze openden, gaan Sander en Arnout met de lp onder de arm naar al die plekken om te spelen en samen met hun fans het album te luisteren. Op 22 april presenteert Tangarine het album dan nog eens officieel, middels een show in de Amsterdamse Bitterzoet.

Het is iets meer dan een jaar geleden, toen De Wereld Draait Door hen belde. Met een betoverende minuut pakte Tangarine vervolgens heel Nederland in. Ineens stonden de labels in de rij. De broers kozen voor Excelsior Recordings omdat daar volgens hen de beste platen gemaakt worden. "Excelsior koppelde ons vervolgens aan Tim Knol en Matthijs van Duijvenbode. Zij namen ons mee naar een verlate plek in Friesland. Daar luisterden we naar al het werk dat we geschreven hadden voor een mogelijk album. We zaten op een punt dat de inspiratie op was. 's Nachts dronken we wijn, staken een kampvuur aan en spraken over opgelegde gevoelens, het verleden en onze persoonlijke zoektocht. Deze nacht stond aan het begin van de periode waarin we dit album schreven."

En nu is er dat album, het debuut dat geen debuut is, een 'beginplaat': Seek & Sigh. Het album waar ze eigenlijk al tien jaar naartoe werken. Eindelijk is de tijd rijp om de grote thema's uit hun leven in liedjes te vatten. Seek & Sigh is een album dat zich laat lezen als een biografie van de twee. Waarop ze vanuit het heden vertellen over waar ze vandaan komen. 'Wij hebben deze plaat het hardst nodig gehad. De liedjes omschrijven een zoektocht en ontdekkingstocht naar onszelf, naar onze eigen ideeën, gedachten en idealen."

Seek & Sigh is een verzameling prachtig gearrangeerde popliedjes met teksten die echt ergens over gaan. Frisse instant evergreens als Waters On The Rise ("Over het opgroeien in een christelijke omgeving waar ons heel duidelijk werd verteld wat we moesten geloven en hoe we moesten leven. Het nummer beschrijft de zoektocht naar onze eigen waarheden.") worden afgewisseld met intieme liedjes als Walking On A Dead End Street. Hollywoodachtige melodieën, zoals in Out of Sight, worden opgevolgd door psychedelische hoogtepunten als The Past In Us, het middelpunt van het album, waarin alle thema's samen komen.

Seek & Sigh is een spannend en gelaagd album dat laat zien waar Tangarine vandaan komt en vooral waar de broers nu zijn.

Tangarine pre-presenatie toer

1 apr: Zeeland - Middelburg

2 apr: Gelderland - Elburg

3 apr: Flevoland - Almere

4 apr: Utrecht - Utrecht

5 apr: Overijssel - Zwolle

6 apr: Noord Holland - Hoorn

6 apr: Zuid Holland - Den Haag

7 apr: Friesland - Joure

7 apr: Groningen - Groningen

8 apr: Drenthe - Dwingeloo

9 apr: Limburg - Venray

10 apr: Noord-Brabant - Eindhoven

Tangarine toer

8 mrt: ILMC - Londen (UK)

22 mrt: Festival Groen Drenthe - Assen

22 mrt: Theater De Kom - Nieuwegein

23 mrt: Melkweg (theater) - Amsterdam

11 apr: Apollo - Emmen (try out)

12 apr: Het Huis Verloren - Hoorn (try out)

18 apr: Theater Ogterop - Meppel

21 apr: Theater Walhalla - Rotterdam

22 apr: Bitterzoet - Amsterdam (albumpresentatie)
26 apr: Acoustic Alley - Den Haag

Deel: ' Debuutalbum Seek & Sigh van Tangarine op 12 april uit '


Lees ook