PERSBERICHT - 31 MEI 2001

Deelname mogelijk aan fietsdag Ferrara

In de provincie Ferrara zal 8 september a.s. de "Ferrarese fietsdag" worden georganiseerd. Dit om de fiets als vervoermiddel in het toeristische verkeer onder de aandacht van de vakantieganger te brengen.

Gewoonlijk wordt bij het fietsen gedacht aan landen zoals Nederland en Denemarken. In Amsterdam "de fietsstad" is het gebruik van de fiets in het woon- werkverkeer 20%. Ferrara met zijn 140.000 inwoners bereikt zelfs een hoger percentage liefst 31%. van de inwoners gebruikt de fiets in het woon- werkverkeer.

De hele stad ademt de sfeer uit van een fietsstad, met gratis parkeerruimte voor 2.500 fietsen, bewaakte parkeerruimte voor 330 fietsen en parkeerruimte voor 800 fietsen bij het station. *)

Het is dan ook niet verwonderlijk, dat óók in de provincie Ferrara de fiets een normaal verschijnsel is. Door de aanleg van 163 km fietspaden is bijna elke plaats of bestemming per fiets bereikbaar. *)

Het A.P.T. van de provincie Ferrara onderzoekt op dit moment de mogelijkheid om buitenlandse journalisten en touroperators uit te nodigen dit evenement "de Ferrarese fietsdag" mee te laten maken. Vandaar het verzoek om indien u belangstelling heeft, contact met onze organisatie op te nemen, zodat er een goede Nederlandse afvaardiging kan ontstaan..

Meer informatie:

Aeneas Promotions
Huub van Roijen
C.Boldingstraat 27
1132 VD Volendam

tel. 0299-660649
fax 0299-660659

e-mail:
info@aeneaspromotions.nl

·
cijfermateriaal uit het rapport van de Europese Commissie jaar 1999, Stad voor de fiets = stad voor de toekomst

Deel: ' Deelname mogelijk aan fietsdag Ferrara '
Lees ook