Provincie Zuid-Holland

28-03-2002
Deelnemers gezocht voor Waterlanders

Op zaterdag 22 juni van 14:00 tot 23:00 uur vindt er in de binnenstad van Leiden een festival plaats met de titel: 'Waterlanders', het muzikale festival voor smartlap en levenslied van de Zuid-Hollandse Waterdagen. Voor dit onderdeel zijn wij op zoek naar deelnemers. Muziekgezelschappen met nummers over (levend) water in het repertoire worden uitdrukkelijk gevraagd deel te nemen aan het festival.

Tijdens het weekend van 21 en 22 juni worden alweer voor het derde achtereenvolgende jaar de Zuid-Hollandse Waterdagen georganiseerd met dit jaar als thema 'Levend Water'. Als belangrijk onderdeel van de Zuid-Hollandse Waterdagen 2002, vindt op zaterdag 22 juni een muziekfestival plaats, met als titel 'Waterlanders'.

'Waterlanders' is een smartlappen- en levensliederenfestival met voorrondes en finale op n dag. Dit openluchtfestival voor smartlappenvertolkers, muziekgezelschappen en troubadours vindt plaats in de waterstad Leiden. De grachten en oude havens van de binnenstad liggen dan vol met oude historische schepen. Tegen dat dcor dingen de deelnemers aan Waterlanders mee naar de "Waterlanderstrofee". Overdag zal vanaf diverse podia op de kades, de schepen en het water muzikaal gestreden worden om een plaats in de finale 's avonds. Vanaf het hoofdpodium vindt dan de finale en aansluitend de bekendmaking van de winnaar plaats. De winnaar gaat naar huis met de "Waterlanders" hoofdprijs van 2.250,00 en een bijbehorende trofee.

Potentile deelnemers kunnen per e-mail (waterlanders@b-produkties.nl) of telefoon (010-413 54 88) meer informatie en een inschrijfformulier aanvragen. Voor meer informatie over de Zuid-Hollandse waterdagen kunt u terecht op: www.waterdagen.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Deelnemers gezocht voor festival Waterlanders in Leiden '
Lees ook