Ministerie van Defensie

Defensie bij Cuijkse Feesten

18-07-2001

De Koninklijke Marine is morgen (donderdag) volop aanwezig tijdens de Cuijkse Feesten die vanwege de Nijmeegse Vierdaagse gehouden worden. Gedurende de gehele middag en avond vinden er verschillende activiteiten plaats waarbij kennis kan worden gemaakt met de marine. Ook de Koninklijke Landmacht is bij de Cuijkse Feesten te vinden met verschillende voertuigen en een pontonbrug van de Genie.

Op de Loswal staat de promotietrailer van de Koninklijke Marine en het Korps Mariniers is te zien met een roadshow, bestaande uit een expositietent en een klimwand. Om 15.15 uur en 17.30 uur worden parachutesprongen uitgevoerd uit een Lynx-helikopter van de marine, die tussen de vluchten door van binnen en buiten te bezichtigen is. Belangstellenden kunnen met boten en vlotten een rondvaarttochtje maken over de Maas of kunnen onder begeleiding een proefduik maken in een aquarium op de Loswal. Om 19.30 wordt er nogmaals een paradropping gemaakt door militairen van de Koninklijke Marine. Om 20.15 houdt de Koninklijke Marine samen met de Genie een reddings- en hijsdemonstratie boven de Maas.

Aan het begin van de avond sluiten de burgemeesters van Cuijk en Mook en Middelaar op symbolische wijze de pontonbrug, nadat deze door de 105 Brugcompagnie is ingevaren. Het publiek krijgt vervolgens de gelegenheid via de pontonbrug de Maas over te steken naar Mook en Middelaar, een dag voordat duizenden wandelaars van de Vierdaagse op vrijdag de brug oversteken.

Deel: ' Defensie bij Cuijkse Feesten '
Lees ook